понеділок, 23 жовтня 2017 13:37

Берлінська прима-балерина Яна Саленко показала в Києві справжній балет
82

Українська прима-балерина Яна Саленко привезла до Києва зірок світового балету
Фото: Тіна Бичкова, Ксенія Орлова
Українська прима-балерина Яна Саленко привезла до Києва зірок світового балету
Українська прима-балерина Яна Саленко привезла до Києва зірок світового балету
Українська прима-балерина Яна Саленко привезла до Києва зірок світового балету
Українська прима-балерина Яна Саленко привезла до Києва зірок світового балету

Прима-балерина Яна Саленко разом зі своїми друзями, міжнародними зірками з Берліна, Мілана та Лондона, дала масштабний гала-концерт на сцені Палацу "Україна" і представила світову прем'єру "Дітріх".

Програма концерту "Яна Саленко і зірки світового балету" складалася з кращих зразків класичної та сучасної хореографії - за один вечір глядачі змогли насолодитися самими різними жанрами актуального балетного мистецтва. Шоу відкривала сама прима в компанії Діну Тамазлакару, провідного танцівника Берлінського державного балету: разом вони блискуче виконали па-де-де "Венеціанський карнавал" із старовинного балету "Сатанілла" і стрімко завели публіку. Кожен наступний вихід артистів супроводжувався бурхливими оплесками і криками "Браво!". Динамічна зміна номерів в першому відділенні не дала публіці відволіктися ні на хвилину. Затамувавши подих, зал спостерігав за драматичним чоловічим па-де-де з балету Ролана Петі "Пруст" у виконанні Маріана Уолтера і Тимофія Андріяшенко, харизматичним соло Аршака Галумяна, ліричним білим адажіо з "Лебединого озера" від Яни Саленко і Маріана Уолтера, трагікомедією від Діну Тамазлакару на пісню "Les Bourgeois". Остаточно підкорили публіку степ від прем'єра Короловского балету Великобританії Стівена МакРея, "Велике класичне па" на музику Обера від провідних артистів Ла Скала Николетти Манні і Тимофія Андріяшенко, і, звичайно, іспанське гран-па з балету "Дон Кіхот" у виконанні Яни Саленко і Стівена МакРея.

У другому відділенні на Київ чекав ще більший подарунок. Спеціально для концерту Яна Саленко і Аршак Галумян підготували прем'єру - одноактний балет "Дітріх" про ключові етапи в житті великої німецької акторки. Спектакль, який творці планують розширити до повнометражної постановки, складався з трьох дуетів, які прима в образі голлівудської діви Марлен танцювала зі своїми колегами з Берлінської опери - самим постановником Аршаком Галумяном, Олександром Абдукарімова і чоловіком Маріаном Уолтером. Під кінець Яна Саленко вийшла на сцену в пронизливому соло на пісню самої Дітріх, зірвавши стоячі овації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Берлінська балерина Яна Саленко представить в Києві світову прем'єру

Інстаграм-стрічки глядачів рясніють відео і фото з концерту, а також вдячними коментарями. "Вражень на кілька місяців вперед", - пишуть шанувальники Яни. А її партнер по сцені Стівен Макрей підсумовує в своєму акаунті: "Україна повинна пишатися. Браво, Яна!".

Зараз ви читаєте новину «Берлінська прима-балерина Яна Саленко показала в Києві справжній балет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути