Ексклюзиви
четвер, 15 березня 2018 12:49

Асія Ахат зіграє у Києві на найдорожчій скрипці у світі

Асія Ахат зіграє у Києві на найдорожчій скрипці у світі
Асія Ахат вразить незвичною срипкою Фото: Прес-служба

Відома скрипалька та співачка Асія Ахат вирушає в тур Україною, до якого готувалася кілька останніх місяців. Гастролі охоплять шість міст: Львів, Харків, Одесу, Дніпро, Київ, а стартує тур із Запоріжжя. Скрипалька презентує програму з американського альбому "All-in". Проект мав великий успіх на Заході, а композиція Тоні Брекстон "Un-break my heart" в інтерпретації скрипальки вже набрала в Інтернеті понад 5 млн переглядів.

Відомо, що під час українських концертів Ахат зіграє на скрипці, яка входить у топ-5 найдорожчих інструментів у світі і датована 1741 роком. Раритет виставлявся на аукціоні Christie's. У музичних колах його охрестили Моною Лізою серед скрипок. Шедевр застрахований на велику суму і буде доставлений на київський концерт скрипальки 24 березня у сейфі під охороною.

"Ця скрипка привезена спеціально для українського шоу! Описати переваги інструменту неможливо, приходьте, щоб почути", – каже Ахат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ассія Ахат вперше розповіла про жертву заради кар'єри

У тур разом зі скрипалькою відправляться десятки музикантів і кращий балет України – Freedom. Завдяки незвичайним візуальним рішенням, які придумав режисер шоу Віктор Скуратівський, публіка в залі зануриться в іншу епоху. Над костюмами працювали Лілія Літковська та Анна Осмєхіна.

До слова, нещодавно Ахат повернулася зі США, де виступала у якості запрошеної скрипальки на концертах 17-річного музичного вундеркінда – піаніста Ітана Бортника, занесеного до Книги рекордів Гіннеса. На одному з виступів з артисткою сталася неприємна історія, яка ледь не коштувала їй життя.

"Перед виходом на сцену у мене раптово різко заболіла рука. Кисть оніміла, утворилася червона пляма зі слідами зубів... Я ледве тримала смичок... Ніхто не знав, що робити", – згадує артистка.

Лікар, який приїхав на майданчик, зробив припущення, що співачка постраждала від укусу павука або змії. А якщо врахувати, що у Флориді мешкає 46 видів змій, і вони можуть бути розповсюджувачами різних захворювань, побоювання були цілком обґрунтовані. Але таблетки і мазі зробили свою справу, все закінчилося добре, хоча гарантій позитивного результату медики не давали.

14 березня Асія Ахат поїхала в тур Україною. У програмі – світові хіти АBBA, Queen, Майкла Джексона, Стіві Уандера та інших, зіграні в оркестровому аранжуванні зі скрипковим соло. Над проектом працював 16-разовий володар премії "Греммі", музичний продюсер Селін Діон, Тіни Тернер, Мерайї Кері – Умберто Гатіка. Минулого року альбом "All-in" подавався на премію "Греммі" одразу у восьми номінаціях.

Зараз ви читаєте новину «Асія Ахат зіграє у Києві на найдорожчій скрипці у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути