Ексклюзиви
пʼятниця, 02 березня 2018 19:13

Олексій Вертинський та Дмитро Сова презентували історичний серіал "Сувенір з Одеси"
18

Презентаці серіалу "Сувенір з Одеси"
Фото: Прес-служба
Презентаці серіалу "Сувенір з Одеси"
Презентаці серіалу "Сувенір з Одеси"
Презентаці серіалу "Сувенір з Одеси"
Презентаці серіалу "Сувенір з Одеси"

Вчора у залі Малої Опери канал "1+1" презентував 12-серійну пригодницьку драму "Сувенір з Одеси". Прем'єра серіалу відбудеться 19 березня о 21:00.

У цій історичній локації ще влітку команда проекту побудувала ресторан-кабаре "Монте Карло" легендарного короля одеських нальотчиків Мішки Япончика. На презентацію завітали актори серіалу "Школа" Олена Курта, Яніна Андрєєва, Олександр Петренко та Микита Вакулюк, зірки "Голосу країни" Артем Гагарін, Влад Каращук (LAUD), Марта Адамчук, фронтмен групи "Антитіла" Тарас Тополя, актори "Сувеніру з Одеси" Олексій Вертинський, Олександр Попов, Дмитро Сова, Генадій Попенко, Олексій Тритенко, Сергій Писаренко та інші. Багато хто з гостей вразив яскравими образами.

Під час презентації творча команда – головний продюсер серіалу Олена Васільєва, продюсери Sister's production Марина Писаренко та Вікторія Забулонська, режисер Олег Туранський - розповіли, що у "Сувенірі з Одеси" на глядача чекає незвична інтерпретація певних історичних подій. Серіал заснований на збірці оповідань "Труна з Одеси" Валерія Смирнова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ювелірний виріб ціною у сотні тисяч доларів став прототипом містичного амулета нового серіалу "1+1"

"Я сприймав проект, як спробу зрозуміти, що відбувається сьогодні у світі: у що ми можемо вірити та що розуміти. Я користувався своїм почуттям. У мене є родичі з Одеси. Я проводив у дитинстві там час. Низка співпадінь, які відбувались зі знімальною групою під час роботи, говорили мені про те, що я йду вірним шляхом. Одну зі сцен серіалу я присвятив своїй бабусі. Пригадую, як у дитинстві у неї була музична шкатулка. Під час зйомки серіалу асистент з масовки привів до мене людину, яка вміє грати на аккордеоні. Перше, що він заграв був полонез Огинського, який колись грав у шкатулці моєї бабусі. Я не роздумуючи взяв цього чоловіка грати у серіалі", - говорить Gazeta.ua режисер серіалу Олег Туранський.

Над проектом працювало близько 90 чоловік, у серіалі знялося понад 80 акторів, було розроблено більше 150 образів та задіяна рекордна кількість історичних знакових локацій.

"Найяскравіший момент, який мені запам'ятався під час роботи над проектом, це сцена, коли головний герой вистрибує з авто. Каскадер мав перехопити кермо під час цього, але авто зійшло з траекторії на мене. Мені в останній момент закричали, щоб я підхопився зі свого місця. На щастя, все обійшлося, але цей випадок ще раз довів, що саме командна робота на майданчику і є одним з головним складових успіх", - ділиться в інтерв'ю режисер.

З-поміж іншого, глядачі побачать Липський фонд, Шоколадний будинок, квартиру-музей Михайла Старицього, яка є відображенням побуту культурної еліти початку XIX століття. Масштабні зйомки велись і в Одесі. Художники маскували кондиціонерні блоки за білизною, яку так полюбляють розвішувати у дворах Одеси, електричні дроти ховали за в'юнким плющем, а іноді навіть доводилося скручувати дорожні знаки та пластикові урни, і після зйомок приварювати їх назад. Аби наситити серіал історією і додати атмосфери, художник постановник Олександр Тетерін відшукав безліч антикварних речей. Зокрема, аутентичний телефонний апарат 1920-х років, який спеціально для серіалу привезли з Парижу, настінне дзеркало 1910-х років, поверхню якого за старовинною технологією виготовляли ще з чистого срібла, а коштовні щітка для волосся та дзеркальце головної героїні зберіглися ще з 1898 року. Окремо глядачі відзначили ефектні історичні костюми героїв, створені Іриною Гергель. Тільки для перевтілень Дмитра Суржикова, який зіграв Котовського, було створено понад 10 образів. А для масштабних зйомок, де треба було одягти сотні акторів масових сцен, Ірина за ніч пошила понад 200 капелюшків – часто для цього використовуючи навіть звичайні шапки для лазні.

"Сувенір з Одеси" розповість історію кохання двох молодих одеситів, Матвія Грача і Лізи Вольської, яка спалахнула ще під час Першої світової війни, пройшла випробування двома революціями і семикратною зміною влади в Одесі за три військових роки. Війна розлучила героїв надовго. Вони думали - назавжди. Але проходить п'ятдесят років - і Матвій з Лізою зустрічаються вже при нових, ще більш несподіваних обставинах. Виробництвом проекту займалася команда Sister's production на замовлення каналу "1+1".

Зараз ви читаєте новину «Олексій Вертинський та Дмитро Сова презентували історичний серіал "Сувенір з Одеси"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути