середа, 05 жовтня 2011 18:53

85-річна герцогиня Альба танцювала на своєму весіллі
10

Фото: Фото: Reuters

Найбагатша жінка Іспанії, 85-річна герцогиня Альба, сьогодні в Севільї поєдналась шлюбом з 60-річним чиновником Альфонсо Дієсом.

Стосунки пари тривають протягом останніх декількох років. Це третій шлюб герцогині Альби. Рішення йти під вінець на дев'ятому десятку наречена пояснила тим, що вона православна католичка. За кілька днів до заходу герцогиня заручилася схваленням короля Іспанії Хуана Карлоса.

Весілля проходить в Палаці Дуенья. На ній присутні лише близькі наречених, всього близько 50 осіб. 30 дозволено увійти до каплиці. Церемонією керують три священики. Пресу на весілля не запросили.

Свідком виступає видатний тореадор Курро Ромеро. Його дружині віддали роль посадженої матері. Посадженим батьком став первісток нареченої герцог Карлос.

Незадовго до весілля наречена розповіла, що буде в блакитному, а також пообіцяла виконати обітницю і провести ніч до походу до вівтаря без нареченого.

На урочистому обіді подадуть традиційні іспанські страви, у тому числі холодний суп гаспачо і рис з молоком.

Палац Дуенья, в якому проходить церемонія, - один з небагатьох особняків, які герцогиня залишила собі після відмови від майна на користь нащадків, незадоволених її пізнім весіллям і неблагородним походженням нареченого.

Альфонсо Дієс працює в департаменті соцзабезпечення і займається рекламою. Закохані хотіли одружитися ще в 2008 році, проте тоді сім'я герцогині виступила з різким засудженням цього кроку. Іспанський король Хуан Карлос особисто зателефонував герцогині Альбі і відмовив її укладати шлюб.

Герцогиня Альба є прямим нащадком британського короля Якова II (1633-1701). Довгий час представники цього роду були багатшими за королів Іспанії. На початок XXI століття Дому Альба належала одна з найбільших у світі колекцій предметів іспанського мистецтва, які розосереджені по більш ніж 20 палацам і замків. Будучи главою будинку з 539-річною історією, в герцогині є право в'їжджати на коні в Севільський кафедральний собор і не схиляти коліно перед Папою Римським.

У герцогині шестеро дітей і вісім онуків. Вона двічі була заміжня. У 1978 році, після смерті першого чоловіка, королівська особа незаконно вийшла заміж за священика-єзуїта Хесуса Агірре-і-Ортіса де Сарате. В Іспанії кінця 70-х років ця подія викликала величезний скандал. Як би там не було, подружжя щасливо прожили разом майже чверть століття. Хесус де Сарате помер в 2001 році.

Герцогиня Альба внесена до Книги рекордів Гіннеса як власниця найбільшої кількості титулів у світі. У неї 7 герцогських титулів, 22 графських і 24 титула маркізи.

Зараз ви читаєте новину «85-річна герцогиня Альба танцювала на своєму весіллі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути