Ексклюзиви
середа, 18 січня 2012 09:51

З великими платниками податків у Києві працюватимуть "донецькі фахівці"

З великими платниками податків у Києві працюватимуть "донецькі фахівці"

Державна податкова служба (ДПС) знову намагається створити в Києві центральний офіс по роботі з великими платниками, передбачений Податковим кодексом.

Ідея була запропонована Україні ще 10 років тому експертами МВФ, пише "Комерсант-Україна" у публікації "Податки до Києва доведуть".

За інформацією видання, проект відповідного наказу днями буде підписаний главою ДПС Олександром Клименком.

Уже 20 січня планується створити науково-експертну раду, яка підготує механізм роботи цього офісу. Відкритися він повинен вже в квітні. Як і зараз, реєстрація платників у спецпідрозділі ДПС буде добровільною, що ускладнить охоплення податкового бізнесу. У регіонах працює 11 спецінспекції з обслуговування великих платників податків (ВПП).

У центральному офісі по роботі з ВПП, за словами одного зі співробітників ДПС, будуть "найкращі податківці країни", які повинні вміти вести переговори, бути експертами в оподаткуванні, адмініструванні, аудиті, податковому борзі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Податкова знайшла 129 тисяч працівників, які отримували зарплату "в конверті"

"Зараз вже з донецької спецінспекції ми почали переводити фахівців", - сказав податківець.

У ВПП з'явиться свій сайт, через який вони зможуть замовляти довідки або проводити звірку зі своїми рахунками з будь-якого платежу. Серед іншого бізнесу обіцяють відшкодування ПДВ в автоматичному режимі і участь в "горизонтальному моніторингу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Податківцям купили квартири у Києві за 10 мільйонів

У 2011 році до своєї первинної документації податківців допустили низку компаній: "Лукойл-Україна", "Лукойл-Одеський нафтопереробний завод", "Укрзалізниця", "Нібулон", "Метро Кеш енд Керрі Україна", "АрселорМіттал Кривий Ріг" та "Індустріальний союз Донбасу".

Регіональні спецінспекції поки ще будуть працювати, але під контролем київського офісу. З часом їх ліквідують.

В одній з алкогольних компаній зазначили, що побоюються збільшення витрат на відрядження співробітників в столицю, навіть незважаючи на подачу звітності в електронному режимі.

Зараз ви читаєте новину «З великими платниками податків у Києві працюватимуть "донецькі фахівці"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути