пʼятниця, 01 лютого 2013 01:37

Влада заборгувала шахтарям майже 1 млрд гривень

Влада заборгувала шахтарям майже 1 млрд гривень
Фото: tsn.ua

До кінця січня держава повинна була виплатити шахтарям 956 млн 756 тис гривень.

Про це повідомили у Профспілці працівників вугільної промисловості України (ППВПУ).

Зокрема, за даними профспілки, у вугільній промисловості склалася вкрай непроста ситуація зі збутом видобутої вугільної продукції, в результаті чого різко знизилися фінансові надходження на підприємства вуглепрому, виник дефіцит коштів для виплати зарплат шахтарям і оплати спожитої електроенергії.

Для вирішення проблеми голова ППВПУ, народний депутат від фракції Партії регіонів Віктор Турманов направив прем'єр-міністру Миколі Азарову депутатський запит.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українському вугіллю пророчать приватизацію Януковичем

Зокрема, Турманов наголосив, що у зв'язку з наявними труднощами на ринку збуту вугільної продукції підприємства галузі перебувають у вкрай складному фінансово-економічному стані, що не дозволяє без державної підтримки забезпечити своєчасну стовідсоткову виплату заробітної плати трудящим держпідприємств і створити безпечні умови праці.

За даними профспілки, за грудень 2012 року на держпідприємствах галузі нараховано 1 млрд 281 млн 482 тис гривень заробітної плати, але за станом на 28 січня виплачено тільки 324 млн 726 тис гривень (25%). Таким чином, як підкреслив лідер Укрвуглепрофспілки, необхідно виплатити трудящим ще 956 млн 756 тис гривень.

Щоб забезпечити стабільну роботу вугільних підприємств і зняти соціальну напругу у трудових колективах, Турманов запропонував зробити перерозподіл щомісячних обсягів бюджетних витрат, збільшивши фінансування Міненерговугілля на 452 млн 800 тис гривень.

Зараз ви читаєте новину «Влада заборгувала шахтарям майже 1 млрд гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути