вівторок, 09 липня 2013 11:33

Влада приховала інформацію про тендери більш ніж на 160 мільярдів - ЗМІ

Влада приховала інформацію про тендери більш ніж на 160 мільярдів - ЗМІ
Одеський припортовий завод, "Турбоатом", "Електроважмаш", "Київміськбуд" перестали публікувати свої тендери. Фото: dt.ua

"Вісник держзакупівель" у першому півріччі 2013 року розкрив інформацію про тендери на 131,94 млрд грн, тоді як за той же період минулого опубліковано дані про тендери на 307,75 млрд грн.

Одеський припортовий завод, "Турбоатом", "Електроважмаш", "Київміськбуд" перестали публікувати свої тендери. Майже перестали оприлюднювати дані підприємства вугледобувної галузі, які у 2012 році провели тендери на 28 млрд грн, заводи зі структури "Укрзалізниці".

Публічних даних про тендери різко поменшало після прийняття у липні 2012 року змін до закону про держзакупівлі. Вони дозволили державним підприємствам не публікувати у "ВДЗ" дані про свої закупівлі за власні кошти. Також провладна більшість Верховної РАди кілька разів розширювала перелік держструктур, які можуть проводити закупівлі без тендерних процедур. Одним з таких виключень став Аграрний фонд.

Зміни до тендерного законодавства подавав Кабінет міністрів. У Раді за них голосувала провладна більшість. У дію прийняті законопроекти вводив президент Віктор Янукович, який їх підписував.

Зараз ви читаєте новину «Влада приховала інформацію про тендери більш ніж на 160 мільярдів - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути