вівторок, 24 вересня 2013 10:44

Укрсоцбанк підозрюють в спробах приховати інформацію про заставну нерухомість
6

Звинувачення правоохоронних органів в перевищенні повноважень, наданих їм судом, при обшуку в центральному офісі ПАТ Укрсоцбанк в Києві можна пояснити спробою посадових осіб фінансової установи приховати свої дії із заставним майном, вважають правоохоронці.

На підтвердження цього постраждала сторона надала протокол липневого допиту міліцією співробітника державної реєстраційної служби в Києві, де він розповів, яким чином була переоформлена заставна нерухомість.

Згідно з документом, головний фахівець відділу державної реєстрації майнових прав на нерухоме майно державної реєстраційної служби Головного управління юстиції в Києві Павло Ш. розповів, як один з його керівників Валерій К. змусив своїх підлеглих переоформити 5 пакетів документів про перереєстрацію прав власності на нерухоме майно в Києві, які на той момент знаходилися під арештом.

"Ми утрьох переглянули документи, що знаходяться в 5 теках, і відмітили, що на всі об'єкти документи, які були в 5 теках, були накладені арешти, які не були зняті, і тому перереєструвати на них право власності до зняття арештів було не можна. Тому ми всі втрьох відмовилися проводити перереєстрацію. Тоді Валерій К. заявив буквально, що якщо ми не проведемо негайно перереєстрацію прав власності на вищезгадані об'єкти, то він усіх нас "уроет", тому що за всією цією перереєстрацією стоїть особисто син президента Януковича", - йдеться в протоколі допиту Павла Ш.

В ході допиту Павло Ш. пояснив, що під погрозами він був вимушений передати ключі доступу в реєстр реєстраторові Валерію К., і він від його імені провів перереєстрацію прав на нерухомість.

Нагадаємо, Укрсоцбанк офіційно підтвердив журналістам, що переоформив всю заставну нерухомість компанії "ІСА Прайм Девелопментс".

"Вся власність, яка була вилучена в "ІСА Прайм Девелопментс", зараз офіційно належить Укрсоцбанку", - повідомили "Комерсанту-Україна" в прес-службі банку.

Як писав "КоммерсантЪ-Украина", проблеми з "ІСА Прайм Девелопментс" в Укрсоцбанку почалися ще кілька років тому. У 2005-2007 роках банк видав компаніям цієї групи кредити на загальну суму близько $200 млн, в забезпечення під які отримав ряд земельних ділянок, а також готових об'єктів нерухомості й таких, що будуються... У 2011 році по зверненню фінустанови Головне слідче управління МВС України порушило кримінальну справу за фактом крадіжки майна.

У свою чергу, в компанії "ІСА Прайм Девелопментс" відзначили, що "Коммерсант'" опублікував некоректну інформацію. "На даний момент всі наші стосунки з банком врегульовані, договори закриті. Проблеми почалися не з нами, а у нас з банком. Банк в особі Тимонькіна перестав виконувати зобов'язання по кредитах у 2008 році. Зупинив фінансування і замість конструктивного діалогу почав відбирати в нас активи, використовуючи юристів Боярчукова і Алексєєва. На той момент ми добудували об'єкти і ввели в експлуатацію за свої гроші, витративши більше 170 000 000$. У нас є зроблений за замовленням банку аудит, що підтверджує цифри", - відзначили в компанії.

Зараз ви читаєте новину «Укрсоцбанк підозрюють в спробах приховати інформацію про заставну нерухомість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути