Ексклюзиви
понеділок, 15 жовтня 2012 10:40

Україна та Росія домовились спільно просувати зерно на світовий ринок

Україна та Росія домовились спільно просувати зерно на світовий ринок
Микола Присяжнюк і Микола Федоров попередньо домовилися про створення міжвідомчого інформаційно-консультативного органу. Фото: minagro.gov.ua

У межах десятого засідання Підкомісії з питань агропромислового комплексу Російсько-Української міждержавної комісії, яка відбулася в Москві,

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк та Міністр сільського господарства РФ Микола Федоров попередньо домовилися про створення міжвідомчого інформаційно-консультативного органу для координації маркетингової політики на світовому ринку зерна.

Про це повідомляє прес-служба Мінагропроду.

На переконання сторін, подібна інформаційно-консультаційна структура дозволить спільно координувати маркетингову політику на світовому ринку зерна та уникнути будь-яких непорозумінь щодо присутності причорноморської зернової групи на зовнішніх ринках.

"Саме цей орган дасть можливість бути прогнозованими та стабільними постачальниками сільськогосподарської продукції, в тому числі зернової, на зовнішні ринки. Тоді ми зможемо уникнути непорозумінь щодо присутності нашої причорноморської зернової групи на зовнішніх ринках", ? зазначив Присяжнюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна збільшила дефіцит зовнішньої торгівлі до $10 мільярдів

Окрім ситуації на зерновому ринку, міністри обговорили перспективи подальшої співпраці в галузі забезпечення безпеки сільськогосподарської продукції, якою торгують між собою Україна та Росія. Зокрема було домовлено, що ветеринарні служби будуть вести тісний діалог, який і наразі, за словами міністрів, є конструктивним.

"Росія для нас - основний партнер у торгівлі. І сьогодні ми обговорили можливість спрощення системи інспектування наших м'ясопереробних і молочних підприємств. Також під час перемовин було порушено питання про створення єдиного контролюючого органу на території Росії, як це є в Україні", - сказав Присяжнюк.

Зараз ви читаєте новину «Україна та Росія домовились спільно просувати зерно на світовий ринок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути