середа, 30 жовтня 2013 09:16

Україна має лише два шляхи вирішення проблеми з "Газпромом"

Україна має лише два шляхи вирішення проблеми з "Газпромом"
"Нафтогаз" буде змушений ввести предоплату для теплопостачальних компаній. Фото: telegraf.com.ua

В України є тільки два виходи із ситуації, що склалася з невиплатою Національною акціонерною компанією (НАК) "Нафтогаз України" $882 млн "Газпрому" за постачання у вересні.

Таку думку висловив президент міжнародного енергетичного клубу Q-club Олександр Тодійчук, пише "Комерсант-Україна" у публікації "Не відпускають без передоплати".

За його словами, це - підвищення тарифів на тепло до економічно обґрунтованого рівня або повернення промислових споживачів "Нафтогазу".

Тодійчук вважає, що якщо "Нафтогаз" поверне собі промислових споживачів, то протягом півтора-двох місяців зможе акумулювати необхідні для розрахунку з Росією кошти.

Підвищувати тарифи напередодні президентських виборів, які заплановані на 2015 рік, президент Віктор Янукович навряд чи стане, додає президент Енергетичної асоціації України Василь Котко.

Варто зазначити, що у разі введення "Газпромом" передоплати за постачання газу, "Нафтогаз" буде змушений ввести її для теплопостачальних компаній (ТКЕ).

Зараз ви читаєте новину «Україна має лише два шляхи вирішення проблеми з "Газпромом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути