вівторок, 25 вересня 2012 13:10

Україна хоче торгувати в Чикаго ф'ючерсами на соняшник, ячмінь та кукурудзу

Україна хоче торгувати в Чикаго ф'ючерсами на соняшник, ячмінь та кукурудзу
Микола Присяжнюк: ф'ючерсний контракт планують запровадити на насіння соняшнику, соняшникову олію, ячмінь і кукурудзу. Фото: minagro.gov.ua

Україна планує посилити свою присутність на Чиказькій товарній біржі.

Як передає прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства, про це повідомив глава відомства Микола Присяжнюк під час робочого візиту до США, на якому він провів переговори з керівництвом Чиказької товарної біржі.

Зокрема, окрім причорноморської пшениці, ф'ючерсний контракт планують запровадити на насіння соняшнику, соняшникову олію, ячмінь і кукурудзу.

"Ми обговорили умови, які необхідно створити, щоб запровадити ф'ючерсні контракти на вітчизняне насіння соняшнику, соняшникову олію, ячмінь і кукурудзу. Також ми ще раз порушили питання про відкриття у першій половині 2013 року майданчика Чиказької біржі в Україні і початок ф'ючерсних торгів у гривні", - зазначив Присяжнюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна за 7 місяців імпортувала російський газ майже на $8 мільярдів

За його словами, активізація співпраці з Чиказькою товарною біржею, по-перше, дасть можливість реалізовувати вітчизняну сільгосппродукцію за заздалегідь встановленою ціною, що унеможливить фінансові втрати виробників.

"Робота майданчику Чиказької біржі в Україні дасть можливість сільгоспвиробникам знати, яка ціна на зернові буде в наступному маркетинговому році. Ще два роки тому, коли починалися жнива, аграрії могли втрачати до 30-40% своїх доходів, оскільки не знали, яка вартість зерна, а зернотрейдери використовували цю ситуацію. Минулого року Аграрний фонд узяв на себе функцію орієнтира цін на зернові, а Чиказька біржа - на продовольчу пшеницю. З наступного маркетингового року ми хочемо, щоб цим орієнтиром став біржовий майданчик", - зауважив Присяжнюк.

Зараз ви читаєте новину «Україна хоче торгувати в Чикаго ф'ючерсами на соняшник, ячмінь та кукурудзу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути