вівторок, 20 березня 2012 09:53

Україна домоглася, щоб Росія платила вдвічі більше за полігон у Криму

Україна домоглася, щоб Росія платила вдвічі більше за полігон у Криму

Російська Федерація погодилася збільшити до $2 млн на рік плату за використання українського навчального полігону для палубної авіації НВТКА (наземний випробувальний тренувальний комплекс авіаційний).

Про це повідомило інформоване джерело в Раді міністрів Криму, пише "Комерсант-Україна" у публікації "Росія готова збільшити плату за використання полігону НВТКА".

Як заявляв раніше міністр оборони РФ Анатолій Сердюков, Росія платила за використання полігону близько $700 тис. на рік. За словами джерела, РФ вже внесла пропозиції щодо нової орендної ставки, і підписання договору "не за горами".

Слід зазначити, що ще в квітні 2011 року під час зустрічі в Криму російського та українського глав військових відомств тодішній міністр оборони Михайло Єжель повідомив, що тренажером цікавляться Індія та Китай. Після цього Сердюков заявив про готовність Росії збільшити плату за використання комплексу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ревізори з Росії почнуть перевірку українських сирів 26 березня

Сердюков 7 березня в Москві після переговорів з новим міністром оборони Дмитром Саламатіним розповів, що під час зустрічі розглядалася можливість "навчання російських льотчиків на злітно-посадкової системі НВТКА".

"Нами розроблено проект угоди з передачі полігону в оренду Росії. Найближчим часом він буде направлений українській стороні", - підкреслив російський міністр.

Комплекс НВТКА, побудований на початку 1980-х років, розташований в 7 км від міста Саки у селищі Новофедорівка на березі Каламітської затоки Чорного моря. Він призначений для відпрацювання техніки зльоту-посадки літаків морської авіації та імітує хитку палубу авіаносця.

Зараз ви читаєте новину «Україна домоглася, щоб Росія платила вдвічі більше за полігон у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути