неділя, 13 жовтня 2013 11:10

У перший рік Асоціації Україна зможе збільшити експорт на 10 мільярдів доларів - нардеп

У перший рік Асоціації Україна зможе збільшити експорт на 10 мільярдів доларів - нардеп
Фото: glavcom.ua

Після створення асоціації з Європейським Союзом слід очікувати помітного зростання експорту з України не лише країни ЄС, але і на інші зовнішні ринки. Таку думку у своїй статті для "Дзеркала тижня. Україна" висловив народний депутат Олег Канівець.

Він навів прогнози зарубіжних експертів з компанії ECORYS та центру CEPS, згідно з яким, після створення ЗВТ з ЄС Україна зможе збільшити експорт до Євросоюзу за багатьма товарними групами. Насамперед, йдеться про продукцію важкої та електронної промисловості - на 2,6-7,4%, чорних металах та виробах з них - на 2,6-6,8% (в минулому році це була найбільша група українського експорту в Євросоюз).

"Також експерти сходяться на думці, що євроінтеграція допоможе диверсифікувати українську зовнішню торгівлю, скоротивши ризики для економіки. Це дозволить, за підрахунками Київської школи економіки (KSE), наростити частку високотехнологічних товарів у загальній структурі експорту до 28-29%. При цьому вже в перший рік українські експортери зможуть поставити на зовнішній ринок на 9-10 млрд дол. більше товарів порівняно з існуючим режимом торгівлі. І це - далеко не межа", - йдеться в статті.

У зв'язку з цим депутат наголосив, що заяви про те, що український товаровиробник не знайде свого місця в ЄС, абсурдні.

Зараз ви читаєте новину «У перший рік Асоціації Україна зможе збільшити експорт на 10 мільярдів доларів - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

87

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути