четвер, 23 лютого 2012 09:49

Суд стягнув з Фірташа майже 400 мільйонів гривень боргу за газ

Суд стягнув з Фірташа майже 400 мільйонів гривень боргу за газ

Господарськирй суд Черкаської області 21 лютого за участі прокуратури області частково задовольнив позов "Газ України", дочірньої компанії НАК "Нафтогаз України", стягнувши з ПАТ "Азот" заборгованість за спожитий природний газ в сумі понад 389 млн грн.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Черкаської області.

"Вказаним рішенням господарського суду від 21 лютого 2012 року у черговий раз підтверджено законність вимог ДК "Газ України" НАК "Нафтогаз України" щодо стягнення вищевказаної заборгованості за спожитий природний газ", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, черкаський "Азот" контролюється бізнесменом Дмитром Фірташем.

Зазначимо, що Рівненський апеляційний господарський суд 6 лютого підтвердив законність рішення суду першої інстанції про стягнення з ПАТ "Рівнеазот", також контрольованого Фірташем, заборгованості в розмірі 1,1 млрд грн на користь "Газа України".

"Газ Україна" до 2012 року торгував природним газом з ресурсів державного холдингу. У жовтні 2011 року Міністерство енергетики та вугільної промисловості вирішило ліквідувати компанію шляхом поділу та приєднання до НАК. Заходи з реорганізації ДК повинні бути завершені до січня 2013 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заощадження тепла в будинках коштуватиме 150 мільярдів - Мінрегіон

З 2012 року "Нафтогаз Україна" переуклав на себе всі договори на поставку природного газу з підприємствами з газопостачання та газифікації (міськ- і облгазами) і підприємствами комунальної теплоенергетики (ТКЕ), які раніше були оформлені на "Газ Україна". Частина договорів ДК на поставку газу промисловим підприємствам було віддано на відкуп облгазам, а частина - переукладені "Нафтогазом".

При цьому станом на початок лютого 2012 року, сума заборгованості облгазів за газ, відібраний для потреб населення в 2011 році, перед "Газом України" перевищувала 788 млн грн при рівні розрахунків 86%.

Зараз ви читаєте новину «Суд стягнув з Фірташа майже 400 мільйонів гривень боргу за газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути