пʼятниця, 25 листопада 2011 14:53

Росія встановила для Білорусі ціну на газ у $ 244

Росія встановила для Білорусі ціну на газ у $ 244

Росія і Білорусь домовилися реструктурувати борг за газ, у 2011 році ціна для Білорусі становитиме $ 244 за 1 тис. куб. м.

Про це повідомив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін на засіданні президії уряду.

"Зараз Білорусь платить 244 долара за 1 тисячу "кубів". Ми домовилися з білоруським керівництвом про те, що в силу непростої ситуації в білоруській економіці ми реструктуруємо ці платежі на наступний рік", - сказав він.

Ціна на газ для Білорусі в першому кварталі 2012 року становитиме $ 164 за 1 тис. куб. м, повідомив Путін.

"На наступний рік за середньої планованої ціни близько 400 доларів до за тисячу кубометрів для європейських споживачів Білорусь платитиме нам у першому кварталі 164 доларів з тисячі" кубів", - сказав російський прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт: Прийнятна ціна російського газу для нас - $ 350

"Білорусь отримає так звану інтеграційну знижку і протягом декількох років вийде на рівнодохідні ціни, до 2014 року", - сказав відзначив Путін.

За його словами, Білорусь отримає істотну знижку, яка дозволить залишити білоруській економіці в середньому не менш $ 2 млрд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович поскаржився Литві на газові переговори з Москвою

"При цьому ми домовляємося про те, що російська компанія "Газпром" купує всі 100% "Бєлтрансгазу", тобто газотранспортної системи Білорусі. Це велике питання, який врегулює наші відносини з Білоруссю на роки вперед і дозволить забезпечити безумовний транзит через білоруську територію наших енергоносіїв споживачам в Західній Європі", - сказав Путін.

За словами російського прем'єра, в п'ятницю буде підписано міжурядову угоду, а також відповідні документи на корпоративному рівні про регулювання поставок природного газу з Росії до Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «Росія встановила для Білорусі ціну на газ у $ 244». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути