субота, 22 вересня 2012 06:41

Першому віце-прем'єру показали іржаві труби

Першому віце-прем'єру показали іржаві труби
Gazeta.ua

21 вересня з робочою поїздкою в Донецькій області побував перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський. Його супроводжував уродженець Краматорська (чия сім'я вважається однією з найвпливовіших в цьому місті) Анатолій Близнюк, який завідує комунальним господарством країни, а також голова Національної комісії з держрегулювання у сфері енергетики Сергій Тітіенко.Хорошковський прилетів з Донецького аеропорту на вертольоті Мі 171. Під час візиту перший віце-прем'єр-міністр практично не знімав сонцезахисні окуляри Cartier.

В якості основної мети поїздки було заявлено розгляд питань підтримки реального сектора економіки. Але, враховуючи що в Краматорську в минулу зиму відбулася найбільша теплова аварія, чиновники попутно перевірили готовність підприємств теплопостачання до опалювального сезону.

Гості проінспектували ТОВ "Краматорськтеплоенерго". На Краматорської ТЕЦ першому віце-прем'єру показали іржаві труби, через які Краматорськ взимку залишився без тепла, продемонстрували їх "еволюцію" до сучасних, якими частково замінили аварійні ділянки.

Однак, навіть після проведених робіт 76% мереж в місті залишаються старими, п'ята частина труб не змінювалася більше 50 років.

Як відомо, в лютому понад 200 багатоквартирних будинків, а так само лікарні, дитсадки та школи залишилися без тепла. У двох кварталах усунути наслідки аварії не могли більше тижня. Причиною стала зношена труба діаметром 530 мм, яка не витримала тиску.

Після ТЕЦ Валерій Хорошковський відвідав у Краматорську місцеві машинобудівні підприємства. Гостей всюди зустрічала біло-блакитна символіка. Навіть охоронці ТЕЦ одягнули з такої нагоди бейсболки ПР. Біло-блакитними кульками та прапорами прикрасили цеху Краматорського заводу важкого верстатобудування.

У своїй промові про стан української економіки перший віце-прем'єр-міністр України підкреслив, що уникнути падіння виробництва Україна зможе у разі, якщо після виборів у парламенті збережеться пропрезидентська більшість. Він так само дав зрозуміти, що вибори впливають на курси USD та EUR.

На думку першого віце-прем'єр-міністра при сьогоднішньому політичному "розкладі" немає підстав для падіння курсів інвалют.

"Нацбанк вміло балансує і зберігає рівень валютних резервів на рівні 30 мільярдів доларів. Тому поки ніяких видимих ??підстав для різкого коливання американської чи європейської валют, за винятком тих кризових явищ, які, на жаль, відбуваються в Європі. І українська економіка при тому, що темп її зростання сповільнилося, має на сьогоднішній момент шанси піти від рецесії. Для цього потрібно багато чого зробити. У виборчий період робити різкі перетворення складно, хоча б тому, що вимагаються зміни законодавства. Тому сподіваюся, що після обрання нового Верховного ради буде пропрезидентської більшості, і разом з Президентом Кабінет міністрів і Верховна рада зможе створити умови для того, щоб Україна не потрапила в реціссіонную зону", - сказав Хорошковський, відповідаючи на питання.

Він поскаржився, що в нашій країні існує проблема прив'язки економіки до долара.

"Уряд і національний банк будуть думати, як відв'язувати економіку від доларової залежності", - зазначив перший віце-прем'єр.

Зараз ви читаєте новину «Першому віце-прем'єру показали іржаві труби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути