четвер, 20 жовтня 2011 13:45

Новий Податковий кодекс: хто буде платити за спрощеною системою

Новий Податковий кодекс: хто буде платити за спрощеною системою

Верховна Рада 264 голосами внесла зміни до Податкового кодексу і низки законів, що стосуються системи спрощеного оподаткування, якими знизила ставки податків і підвищила допустимий обсяг обороту для всіх категорій підприємців-"спрощенців".

Як повідомив народний депутат від фракції Партії регіонів Віталій Хомутинник, закон передбачає внесення змін до розділу 14 Податкового кодексу.

Закон передбачає, що підприємницькою діяльністю за спрощеною системою оподаткування можуть займатися представники малого та середнього бізнесу 4 груп.

До першої групи належать підприємці з обсягом товарообігу до 150 тис. грн на рік, які не мають права залучати найманих осіб та платять єдиний податок у сумі від 10 до 100 грн на місяць - підприємці, які працюють на ринках і в сфері побутових послуг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Третина бізнесменів пішли у "тінь" через Податковий кодекс

До другої групи належать представники малого та середнього бізнесу з оборотом до 1 млн грн на рік, які мають право залучати до роботи до 10 найманих осіб та платять від 20 до 200 грн єдиного податку залежно від того, яке рішення ухвалить місцева рада.

Третя група - це фізичні особи з оборотом до 3 млн грн на рік з правом найму до 20 працівників і розміром сплачуваного єдиного податку в розмірі 3% з урахуванням ПДВ або 5% без урахування ПДВ.

До четвертої групи належать юридичні особи з щомісячним оборотом 5 млн грн, наймом до 50 осіб і сплачуються єдиним податком у розмірі 3% з урахуванням ПДВ або 5% без урахування ПДВ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бізнесу стало складніше працювати з Податковою та Митницею - експерт

За словами Хомутинника, суть змін полягає у збільшенні допустимого обсягу обороту в 2-6 разів для всіх груп підприємців, при цьому сума податку, що сплачується, знижується в 2 рази порівняно з чинними ставками.

Хомутинник також повідомив, що закон дає можливість підприємцям-"спрощенцям" відносити на валові витрати витрати, пов'язані з придбанням товарів або послуг у суб'єктів, які працюють за спрощеною системою оподаткування.

Закон набуває чинності з 1 січня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «Новий Податковий кодекс: хто буде платити за спрощеною системою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути