Ексклюзиви
вівторок, 24 вересня 2013 17:05

"Ніжні" Volvo та Ford – Топ-7 найбезпечніших автомобілів року
7

Volvo V40
BMW 3-series
Renault Clio
Ford B-Max
Ford Kuga

EuroNCAP склав рейтинг найбезпечніших автомобілів цього року.

За результатами найбезпечнішим компактним автомобілем в цьому році назвали Volvo V40. Хетчбек отримав стобальною позначку за ефективність систем безпеки, 88% - за безпеку пішоходів, і 98 % - за безпеку дорослих пасажирів і водія, позначивши тим самим найвищі результати не тільки у своїй групі, але і серед всіх інших моделей.

BMW 3- series присудили звання найбезпечнішого сімейного автомобіля. За безпеку дорослих "трійка" отримала 95 %, за дітей - 84%, а робота систем безпеки була оцінена в 86%.

Renault Clio - найбезпечніший субкомпакт. Загальні показники коливаються в районі 90 %, трохи підвів рейтинг безпеки пішоходів - 66 % - фахівці порахували, що Renault Clio представляє особливу небезпеку для неповнолітніх пішоходів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Volvo показав подушку безпеки для пішоходів

Найзахищеніший компактвен, за версією EuroNCAP - Ford B-Max. Безпека дорослих пасажирів і водія - 92 %, безпека дітей - 84 %, оцінка ефективності роботи систем безпеки - 71%.

Серед компактних кросоверів перше місце завоював Ford Kuga. Системи безпеки Kuga працюють зі стовідсотковою ефективністю, дорослі і діти захищені на 94 і 70 відсотків відповідно, а рейтинг безпеки пішоходів склав 70 %.

У важкій вазі переміг Hyundai Santa Fe. Найбезпечніший позашляховик безпечний для водія на 96 %, для пішоходів - на 71 % (що досить багато в цьому класі) , а ефективність роботи систем безпеки становить 86 %. Комерційні автомобілі - нова категорія в EuroNCAP.

Тут кращим став Ford Transit. Найбільше Transit оберігає дітей - 90% , дорослі пасажири можуть бути спокійні на 84%, оцінка безпеки пішоходів - низька, як і у решти авто в цьому класі - 48%; системи безпеки працюють з ефективністю в 71%.

Зараз ви читаєте новину «"Ніжні" Volvo та Ford – Топ-7 найбезпечніших автомобілів року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути