пʼятниця, 10 лютого 2012 09:05

"Нафтогазу" дозволили розробляти ще два нафтові блоки в Єгипті

"Нафтогазу" дозволили розробляти ще два нафтові блоки в Єгипті

Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України", єгипетська держкомпанія Ganoub El-Wadi Petroleum Holding Со (GANOPE) і міністерство нафти Єгипту 7 лютого підписали концесійну угоду про розвідку та подальшу експлуатацію двох вуглеводневих блоків Wadi Mahareeth №8 і №9, розташованих в Східній пустелі Верхнього Єгипту.

Згідно з повідомленням прес-служби Міністерства закордонних справ України, площа концесійної території становить понад 20 тис. кв. км.

"Участь в проекті є унікальною можливістю для України закріпитися в сегменті видобутку нафти та газу Північної Африки з перспективою реалізації аналогічних проектів у інших країнах регіону", - сказано в повідомленні.

Раніше "Нафтогаз" провів вивчення геолого-геофізичних матеріалів та підготував техніко-економічне обгрунтування доцільності інвестицій в освоєння ліцензійних блоків №8 South Wadi Mahareeth і №9 Wadi Mahareeth (обидва Східна пустеля) єгипетської держкомпанії GANOPE. Проекти концесійних угод на проведення розвідки і експлуатації цих ліцензійних блоків були парафовані Єгиптом, GANOPE, "Нафтогазом" і його дочірньою компанією "Зарубежнафтегаз".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінфін хоче розмістити єврооблігацій на $ 3,5 мільярда

Нагадаємо, "Нафтогаз України" з квітня 2010 року веде комерційний видобуток нафти на концесійній ділянці Alam El Shawish Еаst в західній частині Єгипту.

Концесійну угоду на проведення розвідувальних робіт та експлуатацію східного блоку Alam El Shawish Еаst загальною площею 994 кв. км укладено у грудні 2006 року. Український держхолдинг станом на кінець грудня 2011 року вже здобув в Єгипті понад 685 тис. барелів сирої нафти.

Сумарні запаси вуглеводнів трьох родовищ, що розробляються НАК в рамках реалізації проекту з освоєння концесійної ділянки Alam El Shawish Еаst, оцінюються у 10 млн тонн. Крім того, проводиться оцінка запасів на ще двох родовищах, передбачуваних до розробки компанією в Єгипті.

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогазу" дозволили розробляти ще два нафтові блоки в Єгипті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути