Ексклюзиви
пʼятниця, 17 лютого 2012 11:30

Літр А-95 може подорожчати на 30-40 копійок - експерт

Літр А-95 може подорожчати на 30-40 копійок - експерт

Світові ціни на нафту значно піднялися, що може привести до подорожчання бензину в Україні.

Таку думку висловив директор консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн в ефірі Першого ділового каналу.

"Фактор дорогої нафти - основоположний для ціни на нафтопродукти. Досить сказати, що вартість нафти становить в ціні українського літра бензину або дизельного палива близько 60%. Думаю, та стабільність (цін на нафтопродукти), яка була протягом останніх п'яти-шести місяців, буде порушена, оскільки ціна на нафту досить висока - 120 (доларів за барель). В минулому році пік був - 125 (доларів за барель), а в цілому в минулому році ми проходили на відмітках 110-110 (доларів за барель)", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни заявили, що готові дати МВФ $10 мільярдів на боротьбу з кризою

За його словами, зростання цін на нафту створює передумови для підвищення вартості бензину вже в березні поточного року.

"На даний момент цінова стабільність забезпечується завдяки запасам, які були зроблені учасниками ринку ще в листопаді-грудні минулого року. В цілому, був непоганий і січень за цінами. Але до березня, я думаю, варто очікувати певної корекції вгору", - зазначив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні курс євро піднявся на 7 копійок, долар трохи подешевшав

Спеціаліст спрогнозував, що ціни на бензин марки А-95 можуть зрости на 30-40 коп.

"На сьогоднішній день ті запаси, які є, ціна - ринкова, і норма маржинального доходу перебуває на середньому рівні. Але з урахуванням того, що нові партії, які приходять в Україну, закуповуються за новими цінами, безумовно, це зажадає від операторів відкоригувати ціни для подальшої стабільної роботи. Якщо ціна в 120 доларів за барель протримається близько трьох тижнів за місяць, то це спричинить підвищення цін на порядку 30-40 копійок до рівня 10,7-10,8 за літр бензину А-95. Така ж надбавка буде по дизельному паливу", - вважає Куюн.

Зараз ви читаєте новину «Літр А-95 може подорожчати на 30-40 копійок - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути