понеділок, 19 серпня 2013 17:53

Курченко купив Брокбізнесбанк

Курченко купив Брокбізнесбанк
Фото: focus.ua

Мажоритарні акціонери Брокбізнесбанку Олександр і Сергій Буряки продали велику частину своїх акцій, в результаті чого частка кожного з них знизилася до рівня менше 10% статутного капіталу банку.

Про це банк повідомив у системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку, передає "УНІАН".

Згідно з повідомленням, в результаті продажу пакету акцій банку на вторинному ринку частка однієї фізичної особи знизилася до 9,3961% з 50,5699%, другої - до 9,3962% з 48,2497%.

За інформацією на сайті банку, раніше такою часткою в капіталі банку володіли Олександр і Сергій Буряки відповідно. Інформація про покупця акцій банку не повідомляється.

Нагадаємо, в травні 2013 року Брокбізнесбанк був виставлений на продаж.

Як повідомлялося, в липні група компаній "СЄПЕК" розпочала входження в акціонерний капітал Брокбізнесбанку: за неофіційними даними, власники Брокбізнесбанку підписали угоду про продаж 40% кредитно-фінансової установи.

Брокбізнесбанк заснований у 1991 році. Згідно з даними Нацбанку України, на 1 квітня 2013 року Брокбізнесбанк посідав 17-е місце за розміром загальних активів (17,4 млрд грн) серед 175 українських банків.

До групи "СЄПЕК" входять трейдингові компанії, Одеський НПЗ, мережі АЗС і АГЗС в Україні та Європі, логістичні підприємства. Основний бенефіціар "СЄПЕК" - голова її наглядової ради Сергій Курченко.

Зараз ви читаєте новину «Курченко купив Брокбізнесбанк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути