вівторок, 07 серпня 2012 14:04

"Київенерго" повернуло ще 470 мільйонів боргу, через який киян позбавили гарячої води

"Київенерго" повернуло ще 470 мільйонів боргу, через який киян позбавили гарячої води
"Київенерго" 6 серпня перерахувало 470 млн 93 тис. 604 грн НАК "Нафтогаз України". Фото: tsn.ua

ПАТ "Київенерго" 6 серпня перерахувало 470 млн 93 тис. 604 грн НАК "Нафтогаз України" як розрахунок за спожитий природний газ для виробництва теплової енергії для потреб населення.

Про це повідомила прес-служба "Київенерго".

Ці кошти є частиною компенсації різниці між чинними тарифами на теплову енергію для потреб населення в Києві та собівартістю її виробництва.

"Кошти надійшли на рахунок Компанії від КМДА 6 серпня. КМДА у свою чергу отримала їх у вигляді субвенції з державного бюджету для погашення різниці у тарфиах відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №517 від 11.06.2012 р", - зазначено у повідомленні "Київенерго".

Таким чином, з урахуванням цієї компенсації, заборгованість з різниці в тарифах перед "Київенерго" на сьогоднішній день зменшилася до 2,23 млрд грн.

Водночас заборгованість Компанії перед газовиками за спожитий на теплоенергію для населення газ також зменшилася до 1,37 млрд грн.

Нагадаємо, 31 липня 2012 року ПАТ "Київенерго" перерахувало 742 млн 128 тис. 522 грн "Нафтогазу" як розрахунок за спожитий природний газ для виробництва теплової енергії для потреб населення.

Зазначимо, 23 липня газопостачальна організація обмежила обсяги газу для ТЕЦ-6 Київенерго. Це унеможливило відновлення гарячого водопостачання в частині Дніпровського, Деснянського та Оболонського районів столиці після проведення там гідравлічних випробувань тепломереж. Лише 30 липня ТЕЦ-6 отримала обсяги газу і змогла поновити гаряче водопостачання киян.

Зараз ви читаєте новину «"Київенерго" повернуло ще 470 мільйонів боргу, через який киян позбавили гарячої води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути