пʼятниця, 08 лютого 2013 09:18

Хорошковського змусили вибрати: або продати "Інтер" Льовочкіну і Фірташу, або таємно Януковичу-молодшому

Хорошковського змусили вибрати: або продати "Інтер" Льовочкіну і Фірташу, або таємно Януковичу-молодшому
Фото: inter.ua

Партнерcтво бізнесмена Дмитра Фірташа та голови Адміністрації президента Сергія Льовочкіна в найбільшій українській медіагрупі "Інтер" може бути пов'язане з тиском на колишнього власника телеканалу - колишнього першого віце-прем'єра Валерія Хорошковського.

Про це з посиланням на джерела пише "Комерсант Україна" в публікації "Всім показали".

Співрозмовники видання стверджують, що в іншому разі канал міг опинитися у власності сина президента - Олександра Януковича.

За словами джерела в Group DF, що належить Фірташу, Хорошковський був змушений продати медіагрупу через політичний тиск з боку прем'єр-міністра Миколи Азарова і "сім'ї президента". Він висловив незгоду з повторним призначенням Азарова главою уряду і назвав прем'єра "нездатним проводити економічні реформи". Після цього в ефірі "Інтера" з'явилися сюжети з критикою влади. Прем'єр-міністр тоді заявив, що ці сюжети "є неправдивими і свідомо протистоять політиці уряду".

Хорошковського поставили перед вибором: публічно продати канал Льовочкіну та Фірташу або без розголосу синові президента Олександру Януковичу, стверджує джерело в Group DF.

"У такому випадку не дивно, що він вибрав Сергія Льовочкіна. Цей варіант влаштовує обидві сторони - як Дмитра Фірташа, так і президента. З одного боку, пана Льовочкіна давно записували в неформальне угруповання, що діє в інтересах пана Фірташа. Але, з іншого, він є довіреною особою президента - інакше він не зміг би стати главою його адміністрації", - вважає директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

Однак інформаційна політика каналу, яка наприкінці минулого року стала набагато більш опозиційною, ніж раніше, тепер може змінитися.

"Оголошення про те, що Сергій Льовочкін став співвласником "Інтера", дає логічне пояснення тому, чому тепер політика каналу стане пропрезидентською - адже "Інтер" належить главі його адміністрації", - зазначив Карасьов.

Генеральний продюсер "П'ятого каналу" народний депутат від фракції "Батьківщина" Юрій Стець заявив, що, наскільки йому відомо, на посаду голови відділу інформаційної політики можуть призначити колишнього ведучого Євгена Кисельова.

"А до його роботи в плані прозорості виникали питання. Поки це чутки, які я не вважаю за потрібне коментувати", - заперечив сам Кисельов.

Зараз ви читаєте новину «Хорошковського змусили вибрати: або продати "Інтер" Льовочкіну і Фірташу, або таємно Януковичу-молодшому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути