четвер, 24 травня 2012 13:16

Європейці пояснили, чому не поспішають вкладати гроші в українську "трубу"

Європейці пояснили, чому не поспішають вкладати гроші в українську "трубу"
Вільгельм Молтерер: ключовим для Єврокомісії залишається питання, якою буде стратегія українського керівництва. Фото: topnews.in

Рішення про участь Європейського інвестиційного банку в модернізації української газотранспортної системи (ГТС) ще немає.

Ключовим для Єврокомісії залишається питання, якою буде стратегія українського керівництва в газовому секторі після модернізації.

Про такий стан справ у розвитку ситуації участі європейських фінансових інституцій в модернізації української ГТС, зокрема Європейського інвестиційного банку, заявив віце-президент ЄІБ Вільгельм Молтерер.

За його словами, нині з цього питання з Європейською комісією ще триває обговорення.

"У мене була особиста розмова з європейський комісаром Гюнтером Оттінгером. Він зацікавлений в нашій активності (з модернізації ГТС), але не тільки нашої, а й інших, наприклад, ЄБРР. Але він вказав дуже чітко, що хоче знати, якою буде стратегія для газового сектора в Україні після модернізації газотранспортної системи. Як я зрозумів, це ключове питання комісара, він хоче знати про стратегію українського керівництва, як буде структурований газовий сектор", - передав зміст бесіди Молтерер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ позичить 3,5 мільярда гривень для погашення кредиту і на Євро-2012

За його словами, тільки після того, як Єврокомісія отримає відповідну інформацію, "буде можливо діяти в конкретних проектах".

"ЄІБ - частина цих переговорів, але рішення ще немає", - констатував він.

Як відомо, наприкінці березня, європейський комісар з питань енергетики Оттінгер заявив, що міжнародні фінансові інституції зможуть прийняти рішення про інвестування модернізації української газотранспортної системи, зокрема, першого проекту, "найпізніше, в червні-липні цього року".

Зараз ви читаєте новину «Європейці пояснили, чому не поспішають вкладати гроші в українську "трубу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути