вівторок, 20 серпня 2013 14:30

Єврокомісія жорстко розкритикувала Росію за "торгову війну" проти України

Єврокомісія жорстко розкритикувала Росію за "торгову війну" проти України
Єврокомсія вважає неприйнятними дії Росії щодо українського імпорту. Фото: appleinsider.ru

Економічні погрози з боку Росії на адресу України через можливе підписанням угоди про асоціацію з Європейським Союзом є неприйнятними.

Про це заявив представник Європейської комісії Джон Кленсі.

За його словами, підстав обмежувати імпорт українських товарів у Росії може і не бути.

"ЄС хотів би відзначити, що, незважаючи на численні двосторонні подразники в торгівлі з Україною, спрощення торгівлі для української продукції, дійсно, можливо і застосовується навіть для чутливих продуктів, як це показали останні списки українських господарств для експорту яєць та птиці на ринок ЄС. У цьому зв'язку ЄС ставить під сумнів підстави для Росії щодо обмеження експорту українського товару", - сказав Кленсі.

Як підкреслив представник ЄК, Євросоюз вважає принципово важливим, що переговори про створення зони вільної торгівлі не завадять Україні розвивати конструктивні відносини з Митним союзом і Євразійським економічним регіоном, поки ці відносини засновані на принципах і правилах СОТ і поки це не суперечить майбутній зоні вільної торгівлі Україна - ЄС.

"Таким чином, на думку ЄС, будь-яка економічна загроза з боку Росії, спрямована проти України і пов'язана з можливим підписанням країною Угоди про асоціацію з ЄС, є неприйнятною", - заявив Кленсі.

Представник Єврокомісії також звернув увагу на те, що в контексті зони вільної торгівлі Росія - Україна (СНД), товари ЄС, що експортуються в Україну через майбутню зону вільної торгівлі, не зможуть претендувати на пільги при експорті з України до Росії, відповідно до митних правил.

При цьому представник ЄК зазначив, що ЄС нині має торговельні проблеми як з Росією, так і Україною.

Зараз ви читаєте новину «Єврокомісія жорстко розкритикувала Росію за "торгову війну" проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

88

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути