вівторок, 06 серпня 2013 12:49

Держстат побачив у червні дефляцію: подешевшали овочі, фрукти і сало

В Україні у липні 2013 року зафіксована дефляція у 0,1%, а за січень-червень - інфляція 0,1%.

Такі дані навела Державна служба статистки у черговому експрес-випуску.

 

За її даними, на споживчому ринку у липні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 0,3%. Найбільше (на 6,9% та 2,2%) подешевшали овочі та фрукти. На 1,2-0,1% знизилися ціни на сало, продукти переробки зернових, молоко, макаронні вироби, соняшникову олію, яловичину, рибу та продукти з риби, маргарин. Водночас відчутно (на 10,4% та 4,9%) зросли ціни на яйця та цукор. На 1,8–0,1% подорожчали рис, масло, м'ясо птиці, свинина, кисломолочна продукція, сири, хліб.

Подорожчання алкогольних напоїв, тютюнових виробів на 0,9% в першу чергу спричинене підвищенням цін на тютюнові вироби на 1,3%.

Зростання цін у сфері охорони здоров'я на 0,2% відбулося насамперед за рахунок сезонного подорожчання санаторно-курортних послуг на 2,6%.

Ціни на транспорт у цілому збільшилися на 0,3%, що в основному зумовлене зростанням вартості перевезень пасажирським залізничним та автодорожнім транспортом на 3,5% та 0,4% відповідно. Водночас паливо та мастила стали дешевшими на 0,2%.

Подорожчання у сфері освіти на 0,2% головним чином пов'язане з підвищенням плати за послуги закладів дошкільної та початкової освіти на 0,9%.

Ціни на продукцію добувної промисловості і розроблення кар'єрів у липні знизилися на 4,6%.

У переробній промисловості ціни знизилися на 0,1%. У виробництві харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів продукція подорожчала на 1%, у т.ч. У постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря відбулося зниження тарифів на 8,8% за рахунок здешевлення електроенергії на 9,6%.

Зараз ви читаєте новину «Держстат побачив у червні дефляцію: подешевшали овочі, фрукти і сало». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути