Ексклюзиви
понеділок, 24 грудня 2012 14:38

Азаров наказав новому міністру економіки підняти ВВП на 3,5%

Азаров наказав новому міністру економіки підняти ВВП на 3,5%
Фото: kmu.gov.ua

Основним завданням Міністерства економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) в 2013 році є забезпечення разом з іншими міністерствами і відомствами економічного зростання на рівні 3-3,5%, що закладене у держбюджеті-2013.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.

"Завдання важке, особливо в умовах рецесії в Європі, але водночас завдання реальне", - сказав глава уряду, представляючи нового міністра Ігоря Прасолова.

"Розгойдування не буде, так що відразу з корабля на бал", - повідомив підлеглим новий міністр.

"А часу на розгойдування і немає", - додав прем'єр.

Прасолову 50 років, він уродженець Мурманської області (РФ). У 2000-2005 роках працював на посаді генерального директора ЗАТ "Систем Кепітал Менеджмент" (Донецьк), потім вперше був обраний народним депутатом, а згодом став головою підкомітету з питань цінних паперів та фондового ринку комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У боротьбі за стабільність влада отримала піррову перемогу - експерт

У 2007 році Прасолов був обраний членом ради Національного банку України (НБУ) за квотою парламенту, а в квітні 2012 року очолив раду НБУ після завершення трирічного строку повноважень Петра Порошенка.

До Прасолова МЕРТ також очолював Порошенко, який був призначений міністром у березні цього року, а звільнений на початку грудня у зв'язку з обранням народним депутатом.

За даними Державної служби статистики, ВВП України в третьому кварталі 2012 року впав на 1,3% порівняно з третім кварталом 2011 року, тоді як в першому кварталі зростання становило 2%, у другому - 3%.

Азаров минулого тижня визнав, що через погіршення світової кон'юнктури в 2012 році зростання українському економіки виявиться набагато меншим, ніж планувалися 3,9%.

"Добре, якщо матимемо плюс по завершенню року", - сказав глава уряду.

Зараз ви читаєте новину «Азаров наказав новому міністру економіки підняти ВВП на 3,5%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути