вівторок, 02 березня 2021 12:20

Здадуть в експлуатацію водневий потяг

Здадуть в експлуатацію водневий потяг
Введуть в експлуатацію водневий потяг фото: Aistrom

У Німеччині здадуть в експлуатацію водневий потяг Coradia iLint. Тестування розпочнуть у травні 2021 року на мережі залізниці Zollernalbbahn, яка розташована на південному заході країни.

Потяг працюватиме на водневих паливних елементах. Він випромінює низький рівень шуму і має нульові викиди, повідомляє IWR.

ILint особливий своєї комбінацією інноваційних елементів: чистого перетворення енергії, гнучкого накопичення енергії в акумуляторах, а також розумного управління тяговою потужністю та енергією. Потяг розробили для роботи на наелектризованих лініях. Це чистий та стійкий транспорт, який демонструє високі показники продуктивності.

Так, німецька транспортна компанія SWEG підписала угоду з французькою машинобудівною компанією Alstom. Сторони домовилися про тестування потяга протягом 8 місяців.

Проєкт тестування водневого потяга Coradia iLint фінансує Міністерство транспорту землі Баден-Вюртемберг. Головна мета випробувань – перевірити ефективність потягів, які працюють на водневому паливі, і встановити, чи є вони альтернативою дизельному транспорту. Крім того, влада прагне накопичити досвід експлуатації такої техніки.

Фермер із села Велике Устя на Чернігівщині Володимир Приймщиков власноруч зібрав унікальний трактор. Чоловік працював 4 роки над транспортним засобом.

Зараз ви читаєте новину «Здадуть в експлуатацію водневий потяг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути