Ексклюзиви
неділя, 20 травня 2018 14:36

Вперше показали дивовижний Chevrolet Bel Air із гаража Брежнєва
12

Chevrolet Bel Air Hardtop Sport Coupe
Фото: Віктор Фоменко
Chevrolet Bel Air Hardtop Sport Coupe
Chevrolet Bel Air Hardtop Sport Coupe
Chevrolet Bel Air Hardtop Sport Coupe
Chevrolet Bel Air Hardtop Sport Coupe

У Харкові триває 4-й щорічний РетроЗльот. Цього разу захід відбувається на Арт-заводі Механіка.

На зльоті представлені і унікальні екземпляри, єдині в Україні, і легендарні авто, що відображають автомобільну історію XX століття.

Головною зіркою заходу став Chevrolet Bel Air 1955 року бірюзового кольору. Модель - яскравий представник стилю пін-ап, саме якому й присвячений цьогорічній ХАРЗ. В Харкові автомобіль показали вперше.

"Як звичайні робочі штани "джинси" стали невід'ємною частиною культури, так "народний" автомобіль Chevrolet Bel Air став іконою стилю, - розповідає співорганізатор ХАРЗ, фахівець із ретро-техніки Олег Федоренков, відомий як Дядя Фара. – Машина нескінченно ремонтопридатна, у ній поєднуються відгомони плавникового стилю 1940-х. Є вже прагнення до космосу у вигляді літачків на капоті. Авто абсолютно модне у всі часи".

За легендою автомобіль був у гаражі Леоніда Брежнєва, який отримав його у подарунок. Їздив на ньому вулицями Москви і на полювання. Хоча на думку Дяді Фари, Chevrolet — зовсім не машина для владних еліт. Це звичайна народна марка, прямий конкурент Ford. Щось на зразок "Москвича".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Культові американські автомобілі й дівчата - стартував РетроЗліт

"Його можна багато ремонтувати: зібрати масло, що розлилося, з піску, залити і їхати далі", - каже Олег Федоренков.

Без перебільшення Chevrolet Bel Air здійснив революцію в автомобільному дизайні і став найбажанішою машиною для американців: і завдяки зовнішнім даним, і завдяки потужному 8 циліндровому двигуну. З машини для пенсіонерів і бідняків Chevrolet стали саме тим, чого хотіла Америка- свого роду молодіжним "Кадилаком". З 1955 по 1957 виробили понад півтора мільйона машин.

"До цього Chevrolet були схожі на 21-у "Волгу", а тепер- на "Чайку", - розповідає власник авто Василь Панкратов. - Модель стала помітно ширшою, з'явилося панорамне скло. Машина стала бажаною для споживача: виглядала дорого, а коштувала дешево".

Chevrolet Bel Air на багато років визначив стиль знаменитої марки. Одна з таких машин знаходиться в музеї сучасного мистецтва в Нью-Йорку.

Рестайлінг-ательє Proteros показало перший український спорт-кар Proteros Blade Nagual. Презентація відбулася на фестивалі OldCarLand. У перекладі з англійської назва спортивного автомобіля означає "Клинок Нагваля".

Зараз ви читаєте новину «Вперше показали дивовижний Chevrolet Bel Air із гаража Брежнєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути