пʼятниця, 06 вересня 2013 14:24

В Україні торгують БТРами за 64 тисячі гривень

Броньований автомобіль коштує менше, ніж звичайний вітчизняний легковик, пише Сегодня. За найпопулярнішу на вітчизняному цивільному ринку БРДМ -2 (бойова розвідувально - дозорна машина) просять всього 64 тисячі гривень.

Продавці запевняють: в авто все справно, пробігу всього пару тисяч кілометрів, заливай в бак бензин і ганяй - у броньованій машині посередині корпусу заховані чотири додаткових висувних колеса, завдяки яким вона легко долає складні перешкоди . " Це звичайний демілітаризоване варіант. З нього демонтовано все озброєння, додаткове обладнання , на зразок приладів нічного бачення і дозиметрів. Бери і користуйся " , - розповідає продавець Олексій Н.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща зацікавилась українськими БТРами

При цьому продавці "забувають " згадати про складнощі , з якими зіткнуться щасливі власники сталевого монстра при його реєстрації. За моделі "під ключ" - з усіма необхідними документами і мінімальними переробками (які в основному стосуються зниження витрат двигуна) просять вже по 120-130 тисяч гривень. Тих хто віддає дешевше - називають шахраями.

"У них -то ви його, можливо, і купите, але навіть виїхати звідти,  де він знаходиться, не зможете, так він і буде гнити під дощами і снігами, тільки вже будучи вашим. У нас же товар якісний. Документи, номери, техогляд - все в порядку. Є можливість вибрати з п'яти варіантів " , - розхвалює техніку вінничанин Олег. На запитання: "А чи зможу я на ньому на оботу в центрі Одеси їздити?" - незручне мовчання. А після:"У нас такі зазвичай для заміських резиденцій беруть".

Вся справа в тому, що єдина можливість оформити документи на бронетранспортер - це зареєструвати його як трактор і приписати до якого-небудь господарства, а самому отримати права тракториста.

У ДАІ кажуть: "Просто так в місті спецтехніка не може роз'їжджати, тільки за подорожнім листом, а військова техніка, нехай навіть без зброї, тим більше". Проте на заміських дорогах броньовики можна зустріти. Тюнінгом таких машин займаються лише в двох містах України - Харкові та Києві.

Старший побратим БРДМа, БТР, не користується особливою популярністю, хоча пропозицій про їх продаж чимало. Ціни 130-650 тис. грн. Справа у витраті палива: два потужних двигуна з'їдають просто неймовірну кількість палива, в радянські часи військові на це не звертали уваги, але сьогодні не кожний зможе в день тільки на заправку викладати мінімум півтори тисячі гривень.

Зараз ви читаєте новину «В Україні торгують БТРами за 64 тисячі гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути