понеділок, 27 листопада 2017 11:00

В Україні з'являться дороги для тварин

В Україні з'являться дороги для тварин
В Україні побудують дороги для тварин Фото: відкриті пошукові мережі

На українських автомобільних шляхах можуть з'явитися спеціальні переходи для диких тварин.

Спеціальні проходи - "екодуки" допоможуть зберегти популяцію диких тварин в умовах інтенсивного будівництва доріг в Україні. Особливу увагу приділять тим територіям, де проживають великі популяції рідкісних тварин, занесених до Червоної книги.

"Пріоритетом проекту буде підтримка безперешкодних екологічних коридорів, які забезпечують вільне пересування видів, що піддаються найбільшому впливу від авто- і залізничних шляхів: великих хижаків (бурих ведмедів, вовків, рисей) і деяких видів травоїдних", - цитують авторів проекту World Wide Fund for Nature.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП 5: Як в Україні "латають" дороги?

Перші коридори для тварин побудують на дорогах Міклош (Угорщина) – Кошіце (Словаччина) – Ужгород (Україна), Тиргу Муреш – Ясси (Румунія) та автошляху Бескиди (Чехія – Словаччина).

Перші переходи для диких тварин були побудовані у 1950-х роках у Франції і згодом поширилися по всьому світу: від Австралії до Північної Європи. Найбільше екодуків у Нідерландах – понад 600, також у цій країні знаходиться найдовший у світі міст для тварин, протяжність якого становить 800 м.

Зараз ви читаєте новину «В Україні з'являться дороги для тварин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути