середа, 07 квітня 2021 13:39

В Україні здорожчає розмитнення автомобілів зі США

В Україні здорожчає розмитнення автомобілів зі США
В Україні здорожчає розмитнення автомобілів із США фото: automotousa.com.ua

1 квітня 2021 року Державна митна служба надіслала всім своїм підрозділам лист "Про витрати на транспортування". У ньому описане нове визначення митної вартості будь-яких транспортних засобів, що ввозять до України зі США.

Тепер на митниці враховуватимуть не тільки вартість автомобіля, але й витрати на транспортування авто до України, повідомляє ITC.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Гангстерський" автомобіль хочуть продати за 1 млн 662 тис. грн

Раніше ці витрати становили $400 за авто, зараз підхід буде іншим. Залежно від віддаленості порту США вартість варіюється від $700 до $1300.

Експерти зазначають, що середня вартість транспортування авто до України може зрости з $400 до $1000. Оскільки на цю вартість нараховують 20% ПДВ, він виросте з $80 до $200. Отже, вартість розмитнення зросте в середньому на $120 за умови, що порт, з якого доправляють автомобіль, розташований не надто далеко.

6 квітня 2021 року автосалони України отримали право реєструвати нові транспортні засоби. Раніше працівники автосалонів домовлялися із сервісними центрами МВС. Тепер покупець нового автомобіля може відразу після придбання отримати номерні знаки та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу безпосередньо в автосалоні.

Зараз ви читаєте новину «В Україні здорожчає розмитнення автомобілів зі США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути