Ексклюзиви
четвер, 30 травня 2019 11:55

У Німеччині на маршрути виходять самохідні автобуси

У Німеччині на маршрути виходять самохідні автобуси
У німецькому місті Монгайм-на-Рейні восени цього року мають вийти на маршрут самокеровані електричні автобуси. Фото: dw.com

У німецькому місті Монгайм-на-Рейні восени цьогоріч мають вийти на маршрут самокеровані електричні автобуси.

Адміністрація населеного пункту планує з осені 2019-го запустити в експлуатацію маршрут громадського транспорту з самокерованими автобусами.

"Автобуси мають курсувати між старим містом і головним вокзалом. Протяжність лінії становитиме близько двох кілометрів, і вона, за задумом адміністрації міста, має стати допоміжним ланцюгом у роботі "класичних" автобусних маршрутів", - повідомив бургомістр Даніель Ціммерманн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Електробуси нафтовому ринку шкодять більше, ніж електрокари: дослідження

Самохідні автобуси будуть невеликими. Вони розраховані на 11 пасажирів. Завдяки невеликому розміру їм буде легше пересуватися вузькими вулицями старої частини Монгайма.

4-метрові автобуси з електричним приводом будуть повністю автоматизовані. Але у салоні перебуватиме оператор транспорту. Він не матиме можливості керувати машиною через відсутність керма, але зможе активувати захисний механізм у випадку надзвичайної ситуації.

Вартість проекту склала понад 2 млн євро. 90% профінансує федеральна земля Північний Рейн-Вестфалія. Навесні та влітку цьогоріч у місті має відбутися тестування нового транспорту.

Львівський електробус Електрон Е19101 проїхав більше 300 км без підзарядки. Самотужки добрався до Кам'янця-Подільського для участі в форумі екологічного транспорту.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині на маршрути виходять самохідні автобуси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути