четвер, 15 червня 2017 13:18

Збільшать штраф за керування в нетверезому стані

Збільшать штраф за керування в нетверезому стані
Нардепи пропонують ввести градацію санкцій залежно від ступеня сп'яніння. Фото: kyiv.ridna.ua

Штрафи за керування в нетверезому стані пропонують підвищити залежно від кількості проміле у крові водія. Зараз ініціативна група у Верховній Раді розглядає можливі пропозиції.

Про це повідомляє ТСН.

Пропонують підняти алкогольний поріг або впровадити "пункти тверезості". Крім того, планують змінити суми та терміни штрафів. Так, 2 проміле може коштувати 40 тис. грн та 3 роки без права керувати автомобілем. Такий самий штраф загрожуватиме, якщо водій відмовиться проходити тест на алкоголь.

Цього року поліція склала 46 тис. протоколів за керування у стані алкогольного сп'яніння. Штрафи за таке порушення поповнили бюджет на 500 млн грн. Причина кожної п'ятої смерті на дорогах – п'яний водій, кажуть у Національній поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки можна випити за кермом

"Сідають за кермо напідпитку і легковажно сподіваються, а може пронесе, може не зупинять. Сліпі перевірки та пункти тверезості – це те, що застосовують в інших країнах", - розповідає перший заступник керівника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

У Верховній Раді підготували новий пакет пропозицій із боротьби з пияцтвом за кермом серед українських водіїв. Нардепи пропонують ввести градацію санкцій залежно від ступеня сп'яніння. Щоб людина з вмістом алкоголю в крові 2,50 проміле мала жорсткіше покарання, ніж водій, у якого виявили 0,3 проміле.

Зараз ви читаєте новину «Збільшать штраф за керування в нетверезому стані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути