вівторок, 13 серпня 2019 12:40

Унікальний автомобіль-саморобка "Азов" їздить Бердянськом
3

Саморобний автомобиль "Азов"
Фото: 24tv.ua
Саморобний автомобиль "Азов"
Саморобний автомобиль "Азов"

Саморобка під назвою "Азов", попри поважний вік, знову з'явилася на дорогах Запорізької області.

На автомобілі стоять реєстраційні номери українського зразка другого покоління. Такі видавали у 1993-1994-х, але, найімовірніше, "Азов" побудований раніше.

Саморобка сконструйована цілком відповідно часу. У неї кузов хетчбек, типова для розмірів В-класу 3-дверна архітектура і передньопривідна компоновка.

Фірмову емблему зробили з "москвичівської", яка дісталася дизайнеру-аматору разом із радіаторною решіткою.

Для будування цієї машини застосували рідкісні для тодішнього вітчизняного руху конструювання саморобок підходи. Під капот "заховали" двигун МеМЗ-968 від "Запорожця". Силовий агрегат розвернули на 180 градусів, перевернули головну пару, на зразок ТПК і ЛуАЗ-969 "Волинь". Це дало змогу зробити автомобіль передньопривідним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відеофіксація порушень ПДР запрацює до кінця року

Непростий в "Азовв" і метод виготовлення кузова. У ньому немає деталей від серійних автомобілів. Навіть дверні прорізи і рамку лобового скла самодіяльний конструктор виготовив сам.

Про "непородисте" походження автомобіля можна здогадатися за перевернутій радіаторній решітці від "Москвич-412" і переднім поворотникам від "копійки". Навіть бампери самостійного виготовлення.

Схоже, що цей автомобіль був побудований у радянський період, але тоді не "світився" на телеекрані та на сторінках науково-популярних журналів. Зате він досі залишається в строю. Транспортний засіб можна зустріти у Бердянську. Про це повідомили на 24tv.ua.

На Чернігівщині винахідник власноруч зібрав електромобіль для сина

Зараз ви читаєте новину «Унікальний автомобіль-саморобка "Азов" їздить Бердянськом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути