середа, 30 травня 2018 19:30

Такий в Україні тільки один - показали рідкісний Cadillac Eldorado
22

Рідкісний Cadillac Eldorado прикрасив собою Харківський РетроЗльот-2018.
Фото: Віктор Фоменко
Рідкісний Cadillac Eldorado прикрасив собою Харківський РетроЗльот-2018.
Рідкісний Cadillac Eldorado прикрасив собою Харківський РетроЗльот-2018.
Рідкісний Cadillac Eldorado прикрасив собою Харківський РетроЗльот-2018.
Рідкісний Cadillac Eldorado прикрасив собою Харківський РетроЗльот-2018.

Рідкісний Cadillac Eldorado прикрасив собою Харківський РетроЗльот-2018.

Cadillac Eldorado - американський персональний представницький автомобіль, що випускався підрозділом Cadillac корпорації GM більше 10 поколінь - з 1953 по 2002 роки. Це флагман модельного ряду дводверних Cadillac.

-В Україні кадилаків багато. У тому числі є і Cadillac Eldorado. Але в оригіналі і в такому стані, як у нас, машина єдина, - говорить представник власника автомобіля Дмитро з Черкас. Машина не тільки не реставрована, а й нефарбована.

Назва "Eldorado" Cadillac вибрав для концепт-кара, створеного в 1952 році до урочистостей з нагоди золотого ювілею компанії. Варіант запропонувала Мері-Енн Маріні з відділу мерчандайзингу компанії. Назва марки відсилає до міфічного американського "втраченого міста золота", що зачарувало іспанських конкістадров.

- Наш Cadillac Eldorado - одна з перших в світі передньопривідних машин, - продовжує Дмитро. - Від інших моделей відрізнялася комплектацією. Вона найвищого рівня. Про це інформує слово "Biarritz". У зовнішньому оформленні маса деталей: молдинги, наклеечки, емблемки, оригінальні колісні ковпаки. Мрія будь-якого колекціонера. Люка, правда, з самого початку не було. Це доопрацювання дилера.

Представлена ​​модель 1978 року, робочий об'єм двигуна 7,5 літрів. Належить до 8-ї серії Cadillac Eldorado, яка стала стереотипом пімпмобіля-великих розкішних машин, зазвичай Лінкольнів або Кадилаків 1970-х років, сильно перероблених в досить химерному екстравагантному стилі. Зокрема, ця модернізація стосується фігурок на радіаторі, кришок фар, стереосистем, незвичайного кольору і відповідного інтер'єру. Усе це повинно було підкреслювати спроможність і впливовість власника машини.
Сильно перероблені пімпмобілі можна побачити у фільмі про Джеймса Бонда "Живи і дай померти". У 2000-х вони з'являлися в комедіях "Остін Пауерс: Голдмембер" і "Таємний брат". Переробки стали дуже популярні в Штатах серед всіх расових груп і кілька компаній стали випускати набори для переробки нових моделей в пімпмобілі.

- Автомобіль купили 10 років тому, - каже Дмитро. - Раніше возив весілля, зараз бере участь в фестивалях.

На честь весілля Принца Гаррі і актриси Меган Маркл презентували автомобіль MINI Hatch.Модель існує в єдиному екземплярі, повідомляє Аutoconsulting. Модель пофарбували у сріблясто-блакитний колір. По всій довжині кузова зліва і справа проходить чорна лінія. Фірмові "бічні зябра" MINI надрукували на 3D-принтері. Дизайнери також використали хром у обрамленні шестикутної решітки радіатора, ручки дверей, а також у окантовці передніх і задніх фар. Передні фари пофарбували у темно-синій колір. Задні ліхтарі - відтінку металік.Авто має розписаний дах. У графіці об'єднали елементи британського прапора Union Jack Принца Гаррі та зоряно-смугастого прапора Сполучених Штатів Меган Маркл. Коли автомобіль відкритий, на землі перед дверима водія і переднього пасажира проектується спеціальне привітання Just Married.

Зараз ви читаєте новину «Такий в Україні тільки один - показали рідкісний Cadillac Eldorado». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути