середа, 26 грудня 2018 16:58

Сніжний колапс: що робити водіям, які потрапили в замет

Сніжний колапс: що робити водіям, які потрапили в замет
В Україні через сніжний колапс заблоковані траси низки областей. Фото: ТСН

В Україні через сніжний колапс заблоковані траси низки областей.

Водіям варто утриматися від міжміських поїздок, щоб не загрузнути у заметах. Тим же, хто застряг на засніженому шосе, варто дотримуватися деяких правил, передає ТСН.

Насамперед водієві варто спробувати самостійно розкопати автомобіль із замету. Після того, як сніг прибраний від коліс і з під машини, варто спробувати їхати. Під колеса можна підкласти килимки або інші предмети для кращого зчеплення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські Карпати замело снігом

Якщо авто буксує можна використовувати одну з двох стратегій. Перша: чергувати плавні пробуксовки "газ-пауза-газ". Друга: водієві варто спробувати "розгойдати" автомобіль взад-вперед. Під час спроб виїхати зі снігової пастки варто періодично змінювати напрямок коліс.

Якщо виїхати самостійно все-таки не вдається або катастрофічно мало палива, то варто телефонувати рятувальникам. Для цього, необхідно визначити своє місцезнаходження і наближеність до населених пунктів.

Не варто також відходити від автомобіля. Можна втратити його з поля зору. Припаркувати автомобіль потрібно на пагорбі або у місці, де його мінімально занесе снігом і буде видно

При цьому, якщо машину замело, то варто з обережністю включати двигун, бо в салоні можуть накопичиться вихлопні гази, а кількість бензину у баку вичерпається. Мотор варто лише ненадовго запускати, щоб обігріти салон.

Зранку 26 грудня закрили проїзд транзитного автотранспорту (пасажирський, вантажний, приватний) на дорогах державного значення на Полтавщині. Також обмежили рух транспорту на місцевих автшляхах. Автошляхи перекрили у зв'язку зі складними погодними умовами, зокрема через снігопади та снігові замети.

Зараз ви читаєте новину «Сніжний колапс: що робити водіям, які потрапили в замет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути