четвер, 29 червня 2017 16:08

Найпопулярніші автомобілі у різних країнах СНД

Країни пострадянського простору дуже різні, але всіх їх об'єднують деякі загальні умови економічного розвитку. По суті, на території СНД люди досі живуть дуже схожим чином. При цьому фінансові можливості, зовнішні умови і власні смаки на різні товари поступово формуються різні. Так, наприклад, найвищий показник продажів автомобілі в Росії мають мало спільного з подібним рейтингом, складеним для країн Прибалтики.

Авто, які найчастіше купуються в Україні

  Опубліковано рейтинг найпопулярніших авто країн СНД
Опубліковано рейтинг найпопулярніших авто країн СНД

Українські водії мають широкий вибір автомобілів як нових, так і вживаних. Тим більше що з введенням нових митних правил ситуація на авторинку значно покращилася. При цьому основні критерії вибору вельми схожі з російськими: українські автолюбителі шукають недорогі і надійні машини. Важливою особливістю вибору українських автомобілістів є підвищена увага до рівня споживання палива: високі розцінки на "пальне" і непроста економічна ситуація змушують людей замислюватися про свої щоденні витрати.

У підсумку, фаворитами на Україні є машини від Заз і Ваз, зокрема Заз Lanos, Лада Гранта і Лада Веста. Іноземний автопром представлений такими моделями як Toyota Land Cruiser Prado і перевірений роками Mitsubishi Outlander. Причому дані машини в основному беруться на вторинному ринку з рук, наприклад, через сайт Reono.

Найпопулярні машини на території Росії

  Опубліковано рейтинг найпопулярніших авто країн СНД
Опубліковано рейтинг найпопулярніших авто країн СНД

Російські автолюбителі віддають перевагу в виборі авто надійним і недорогим моделям. Основним критерієм вибору є безпека машини, її невисока вартість і можливість дешевої експлуатації. Зокрема, мова йде про ремонт, так як вітчизняні водії відмінно знають, що при наших кліматичних і дорожніх умовах, поломки просто неминучі.

Серед найбільш продаваних машин в Росії є як місцевий автопром, так і зарубіжні виробники. Вітчизняні машини Росії представлені моделями Лада Гранта, Лада Веста і Лада Ларгус. Ці машини відмінно виглядають, мають привабливі ціни і прекрасні технічні характеристики. Крім того, місцеве виробництво дозволяє максимально знизити вартість ремонту і зробити його дуже доступним - полагодити поломку такого автомобіля зможуть фактично в будь-якій майстерні.

З іноземних автомобілів на першому місці в рейтингу попиту варто Hyundai Solaris, який привертає автолюбителів своєю ціною, високою якістю збірки і вкрай невеликою витратою палива. Також серед популярних машин можна назвати модель Kia Rio і два варіанти від Renault: надійний і місткий Duster і класичний Logan. Крім того, серед популярних автомобілів в Росії можна назвати повнопривідні Нива Шевроле і полюбився нашому серцю Toyota Rav4, причому в старому кузові. З упевненістю можна сказати, що серйозною перевагою цих моделей крім усього іншого є високий кліренс.

Ситуація на автошляхах Білорусі

  Опубліковано рейтинг найпопулярніших авто країн СНД
Опубліковано рейтинг найпопулярніших авто країн СНД

Для Білорусі рейтинг найпопулярніших машин зберігається ось уже 3 роки поспіль. Лідируючі позиції в списку займають авто від концерну Volkswagen. Зокрема, білоруси дуже добре беруть моделі Polo і Golf в російській збірці. Другими за попитом для білоруських доріг виявилися машини ВАЗ, зокрема Лада Веста і Лада Ларгус. Кілька років тому в цей список також входила Лада Пріора. Наступними за списком йдуть для Білорусі машини від Опеля, Форда і Рено.

Подібна ситуація на білоруському ринку зумовлена ​​економічною ситуацією. Люди вибирають найпростіші і найекономічніші рішення. Варто відзначити також, що в Білорусі особливо сильно розвинений ринок вторинних автомобілів - купити машину з рук в більшості випадків виявляється вигідніше, ніж купувати власний новий автомобіль.

Ситуація в інших країнах СНД приблизно схожа з різницею лише в тому, що країни Прибалтики частіше вибирають іноземні марки автомобілів, а жителі Казахстану вважають за краще китайський автопром російському. Ймовірно, ще через 5-10 років різниця на дорогах колишніх країн Радянського Союзу буде ще більш очевидна.

Зараз ви читаєте новину «Найпопулярніші автомобілі у різних країнах СНД». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути