Ексклюзиви
вівторок, 30 червня 2020 09:45

Від завтра почнуть жорстоко карати п'яних водіїв

Від завтра почнуть жорстоко карати п'яних водіїв
В Україні суттєво посилять покарання за водіння в нетверезому стані. Фото unsplash.com

З 1 липня в Україні діятимуть жорсткіші покарання за водіння авто у нетверезому стані. Порушники матимуть кримінальну відповідальність, а також збільшені штрафи.

Штраф за водіння в стані алкогольного сп'яніння становитиме не 10,2 тис. грн, як раніше, а 17-34 тис. грн. Про це повідомляє Новое время. Повторне правопорушення вже коштуватиме 51 тис. грн. Окрім цього, водія позбавлять водійського посвідчення на термін до 3 років. Водій отримає судимість за новою статтею Кримінального кодексу 286−1 КК — навіть у тому випадку, якщо за правопорушення його затримають вперше.

Інформація про судимість залишається в електронній базі даних Національної поліції, навіть якщо її буде погашено пізніше — що в очевидний спосіб може вплинути на життєвий і кар'єрний шлях людини. А в довідці про відсутність / наявність судимості запис про притягнення до кримінальної відповідальності буде фіксуватися завжди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому не варто вгамовувати стрес після ДТП алкоголем

Крім того, розширено перелік обставин, коли водія можуть визнати винним в нетверезому водінні. Кримінальна відповідальність наступає за керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

Також за передавання керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп'яніння чи під впливом таких лікарських препаратів. Також до списку належить відмова водія від проходження медичного огляду на стан сп'яніння або щодо вживання таких препаратів і вживання водієм транспортного засобу, після дорожньо-транспортної пригоди за його участю, алкоголю, наркотиків, а також лікарських препаратів, виготовлених на їх основі.

Навіть якщо ви потрапили в ДТП, будучи абсолютно тверезим, не варто знімати стрес в очікуванні поліції алкоголем. Вживання водієм алкоголю після ДТП тягне за собою відповідальність набагато більшу, ніж за "п'яне водіння"

Зараз ви читаєте новину «Від завтра почнуть жорстоко карати п'яних водіїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути