четвер, 27 червня 2013 14:41

"Регіонали" захотіли встановити держконтроль на ринку таксі

"Регіонали" захотіли встановити держконтроль на ринку таксі
У Раді зареєстровано законопроект про держрегулювання ринку таксі. Фото: te.ua

Верховній Раді запропоновано розглянути можливість введення державного регулювання ринку таксі.

Відповідний законопроект №2393а в парламенті зареєстрували народні депутати від Партії регіонів.

Проектом закону пропонується впровадження місцевої дозвільної системи, щодо умов ведення господарської діяльності з перевезень на таксі та перевезень на замовлення, порядку використання автомобілів в перевезеннях на таксі та перевезеннях на замовлення.

А також формування законодавчих основ місцевого регулювання і контролю допуску до перевезень на таксі автомобілів та водіїв, стандартів комфортності і тарифних стандартів міського таксомоторного перевезення.

Передбачається передача державного нагляду та контролю за ринком легкових автомобільних перевезень в частині, яка виходить за межі безпеки перевезень від Міністерства інфраструктури до Міністерства внутрішніх справ та надання центральному органу виконавчої влади у сфері захисту прав споживачів повноважень щодо державного контролю за дотриманням законодавства про захист прав споживачів послуг перевезення на таксі та перевезень на замовлення та законодавства про рекламу у цій сфері.

Введення атестації водіїв таксі на відповідність вимогам "професійного мінімуму водія таксі", який розробляється за участю органу самоорганізації таксомоторних перевізників і профспілки водіїв таксі; введення правил та порядку контролю з використання та експлуатації засобів вимірювальної та контрольно-касової техніки при перевезеннях на таксі.

Крім того, передбачається встановлення адміністративної відповідальності за порушення законодавства у сфері перевезень на таксі та перевезень на замовлення.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" захотіли встановити держконтроль на ринку таксі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути