пʼятниця, 25 вересня 2020 14:12

Розігнався до понад 200 км/год - українець встановив рекорд на вітчизняному електромотоциклі

Сьогодні український гонщик Сергій Малик встановив рекорд швидкості на вітчизняному електромотоциклі The Spirit of Ukraine. Заїзд відбувався на аеродромі АНТК "Антонов" під Києвом поряд із найбільшим літаком у світі Ан "Мрія"..
Про це повідомив журналіст Юрій Гоголєв у "фейсбук"

Автор: Юрій Гоголев
  Сергій Малик встановив новий рекорд України
Сергій Малик встановив новий рекорд України

Електромотоцикл The Spirit of Ukraine збудований інженерною командою Сергія Малика. Сьогодні на ньому вдалося розігнатися до 201 км/год. Цей результат зафіксували експерти Книги рекордів України. Сергія Малик одразу отримав сертифікат, що підтверджує новий рекорд України на електромотоциклі.

Торік Сергія Малик на цьому ж байку брав участь у заїздах на дні солоного озера Бонневіль у штаті Юта в США. Спеціально для тих змагань він й ініціював розробку електромотоцикла The Spirit of Ukraine. Але через , погані погодні умови наш гонщик не зміг показати високий результат. Хоча в попередні роки він найшвидше розганявся у своєму класі.

2018 року він розігнав мотоцикл Dnepr Electric до 104,78 миль у годину (168 км/год), встановивши рекорд у своєму класі і став чемпіоном на "Бонневілі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нову Tesla можна буде купити за $25 тис.

Сергій Малик встановив понад 40 різноманітних рекордів. Серед них 2004 року на спортивному автомобілі "Естонія-25" встановив рекорд - виїхав на ньому на гору Айпетрі у Ялті. 2006 року на "Естонії-25" обігнав на 1200-метровій дистанції реактивний літак Л-29 "Дельфін". 2011 року встановив перший рекорд України на дальність польоту - пролетів 170 кілометрів. 2013 року проїхав за 13 днів вздовж кордонів України на мотоциклі.

Зараз ви читаєте новину «Розігнався до понад 200 км/год - українець встановив рекорд на вітчизняному електромотоциклі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути