понеділок, 26 березня 2018 13:28

Презентували перший український Lanos з автопілотом

Презентували перший український Lanos з автопілотом
Машину з автопілотом вже випробовують на вулицях Запоріжжя. Фото: newelectric.com.ua

У Запоріжжі створили перший в Україні безпілотний автомобіль. Новий Lanos здатен пересуватися як звичайними дорогами, так і по бездоріжжю. Розпізнає дорожні знаки, людей, тварин, ями на шляху.

У роботі автівка використовує електронні навігаційні карти. Коли останні відсутні - створює мапу самостійно, пише "Сегодня".

"Ми виїжджаємо, одночасно оцифровуємо дорогу і помічаємо будь-які нестандартні об'єкти на дорозі. Тобто це той же лежачий поліцейський, великі ями. Ми їх позначаємо в оцифрованої карті, і вже коли повторно автомобіль їхатиме самостійно, він чекатиме в тому місці певні перешкоди на шляху", - сказав Андрій Поворознюк, інженер-програміст, один з розробників програмного забезпечення українського безпілотника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автопілот не впорався: Tesla Model S потрапив у ДТП

Автівка має автоматичну коробку передач та комп'ютер, що розміщений у багажнику. Обладнана відеокамерами, радаром та системою супутникової навігації. Інформація з усіх приладів передається диспетчеру. За необхідності він може переключитися на режим ручного керування.

Компанія Renault представила інноваційну машину з автопілотом Symbіoz Demo Car. Вона може самотужки дотримуватися дистанції із сусіднім транспортом, залишатись на потрібній смузі руху при повороті тощо. Також за допомогою шолому віртуальної реальності дозволяє під час руху змінити реальний пейзаж на будь-який інши й.

Зараз ви читаєте новину «Презентували перший український Lanos з автопілотом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути