Ексклюзиви
пʼятниця, 02 березня 2018 23:50

Презентували першу в Україні Tesla Model 3
8

Tesla Model 3
Фото: Володимир Мукан
Tesla Model 3
Tesla Model 3
Tesla Model 3
Tesla Model 3

Найновіший електромобіль компанії Tesla сьогодні презентували у виставковому центрі "Київ Експоплаза" на столичній вул. Салютній. Там зараз проходить виставка електротехніки Plug-in Ukraine.

Tesla Model 3 привіз в Україну цього тижня автосалон ElectroCars. Така машина - єдина в Україні. У ЄС її почнуть продавати із липня. У США перші замовники, не пов'язані із заводом Tesla, отримали машини у грудні. У електронній черзі на цю модель зараз стоїть понад 400 тис. людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці першими в Європі побачать Tesla Model 3

"Те, що Tesla Model 3 з'явилася в нашій державі зараз, раніше ніж у багатьох інших країнах, є доказом того, що Україна - країна інноваторів", - говорить Gazeta.ua керівник автосалону Олександр Кравцов.

Він придбав машину, на якій у грудні торік поставили світовий рекорд.

"На ньому редактор американського видання The Drive Алекс Рой та її попередній власник Даніель Зорілья провели 4-добовий тест-драйв з пробігом 4602 кілометри. Проїхали її за найкоротший час – 50 годин 16 хвилин 32 секунди. Це на 5 годин швидше, ніж влітку позаторік таку дистанцію пройшла Tesla Model S. Я зв'язався в інтернеті із Даніелем і купив авто", - розповідає він.

Електромобіль має кузов седан, але меншого розміру, ніж Model S. Концепція машини схожа - спереду й ззаду багажники, акумулятори вбудовані у підлозі, у салоні - повний мінімалізм. Керування кліматичною, акустичною й іншими системами здійснюється із великого сенсорного екрану, розміщеного по центру торпеди. На ньому також відображається швидкість, пройдений кілометраж і заряд батареї.

Електромобіль оснащений двигуном потужністю 400 к.с. Він розганяє машину до 100 км/год за 5 секунд. Максимальна швидкість - 207 км/год.

"На одному заряді проїжджає 500 кілометрів. Заряджати його можна як від звичайної розетки, так і від швидкісної", - пояснює Олександр Кравцов.

Єдина в Україні Tesla Model 3 - у повній комплектації. Має панорамний дах із легким тонуванням, 8 камер кругового огляду, вмонтованих у різні елементи кузова, 12 ультразвукових датчиків. Машина оснащена одним із найдосконаліших у світі напівавтономним автопілотом.

Картки від першої партії електромбілів Tesla Model 3 отримали співробітники компанії виробника у липні торік.

Зараз ви читаєте новину «Презентували першу в Україні Tesla Model 3». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути