понеділок, 17 грудня 2018 11:59

Підвищить безпеку нетерплячих пішоходів - у столиці тестують новий пристрій

У столиці на пішохідному переході від Червоного корпусу Національного університету ім. Т.Г. Шевченка до парку ім.Т.Г.Шевченка тестують новий світлофор.

Він з кнопками зворотнього зв'язку і таблом інформування про спрацювання з написом "чекайте", передає "Авто 24".

Кнопка - важливий елемент безпеки для пішоходів, оскільки зелений сигнал світлофора з'являється не відразу, а у відповідній фазі роботи світлофорного об'єкту.

Такі світлофори встановили тільки на наземному регульованому пішохідному переході від Червоного корпусу Національного університету.

  В Києві тестують світлофори нового типу. Фото: Авто 24
В Києві тестують світлофори нового типу. Фото: Авто 24

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світлофори працюватимуть цілодобово

"Індикатор спрацювання – головна відмінність нового типу викличних кнопок, адже часом пішоходи тиснуть кнопки, але не дочекавшись появи зеленого сигналу, переходять на червоний – думають, що світлофор не спрацював. Тож така інновація має суттєво підвищити безпеку руху, особливо для "нетерплячих" пішоходів", - говорить директор КП "Центр організації дорожнього руху" Віктор Черній.

За його словами, нові викличні кнопки – українського виробництва і є експериментальними, вони відповідають сучасним вимогам енергоспоживання, захисту від природних явищ та вандалізму.

У Вінниці встановили світлофори для людей, які залежні від смартфона та неможуть його сховати під час переходу дороги. Дублери світлофорів з'явилися у двох місцях міста.

Зараз ви читаєте новину «Підвищить безпеку нетерплячих пішоходів - у столиці тестують новий пристрій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути