понеділок, 23 липня 2018 12:14

Після Житомирської трагедії до водіїв застосують жорсткі заходи контролю

Після Житомирської трагедії до водіїв застосують жорсткі заходи контролю
За безпекою руху слідкуватимуть патрульні. Фото: KP.UA

Після страшного ДТП у Житомирській області минулої п'ятниці посилять контроль за безпечністю пасажирських перевезень. Тепер усі пасажирські автобуси повинні мати GPS-трекери і тахографи.

Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян в інтерв'ю "Слову і Делу".

"Вводимо GPS-трекери для всіх автобусів, щоб ми чітко розуміли, де вони перебувають. З першого серпня це запрацює у тестовій версії. До кінця року - з'явиться електронний кабінет перевізника, куди будуть вноситися всі дані. Перевізник бачитиме інформацію про себе в режимі онлайн. Ця інформація буде доступна також для Трансінспекціі і для Національної поліції. Починаючи з того, яка у нього ліцензія, які у нього автобуси, які дозволені маршрути, закінчуючи штрафами і онлайн-переміщеннями. Також в автобусах повинні бути тахографи. Це прийнятний варіант для Європейського Союзу: на вантажівках, на автобусах чітко фіксується час, скільки водій перебуває за кермом, коли є зупинки. Не може бути перевищення швидкості чи зміни маршруту", - розповів Омелян.

На постійній основі перевірятимуть перевізників. За відсутність ліцензії забиратимуть транспортні засоби, за переобладнання вантажних автобусів на пасажирські - штрафувати.

"Відсутність контролю призвела до того, що відсотків 60-70 ринку перевізників перейшли в тінь. Ми маємо ситуацію, коли добросовісні гравці платять податки, отримують ліцензії і працюють на маршрутах. Але працюють і так звані чорні перевізники, які просто беруть переобладнаний мікроавтобус на 8-15 посадочних місць і за 5 хвилин до того, як відправляється рейсовий маршрут, підбирають людей і їдуть на Київ. Нормальний бізнес страждає. Клієнт отримує набагато гіршу якість послуг і нульову безпеку",- каже міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Житомирська трагедія: поліція затримала власника маршрутки

У четвер на засіданні Кабміну приймуть постанови про технічне використання автоматичної фіксації швидкості на дорогах. Крім того, засоби ручної фіксації швидкості почнуть встановлювати на патрульні автомобілі Нацполіції.

Минулої п'ятниці у Житомирській області сталася ДТП. Маршрутка врізалася у вантажівку, внаслідок чого загинули 10 людей, ще 10 отримали травми. У зв'язку з аварією в Україні стартували спецзаходи з перевірки пасажирського транспорту. Крім того, з'являться додаткові патрульні пости для контролю за безпекою. Слідкувати за дотриманням ПДД поліції допоможуть нацгвардійці.

Зараз ви читаєте новину «Після Житомирської трагедії до водіїв застосують жорсткі заходи контролю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути