Ексклюзиви
четвер, 04 березня 2021 14:54

Чому поліція не штрафує за розмови по телефону за кермом - експерт

Чому поліція не штрафує за розмови по телефону за кермом  - експерт
Чому поліція не штрафує за розмови по телефону за кермом - експерт фото: pmg.ua

Минулого місяця Верховної Рада України проголосувала за істотне збільшення штрафів для водіїв. За відповідний законопроєкт проголосували 325 нардепів.

Підняли також штраф за розмову по телефону за кермом без гарнітури. Тепер такий штраф становитиме 510 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки годин мають їздити учні автошкіл - експерт

"Є непопулярні заходи щодо вирішення цієї проблеми, які влада боїться застосовувати. Один із таких заходів - це заборона сильного тонування скла. Багато водіїв, які їдуть в Європу, знають, що поліція змушує знімати тонувальну плівку. У багатьох країнах взагалі заборонено мати будь-яку плівку на вікнах. В Україні практично всі автомобілі тоновані, водіїв не видно. Якщо водія не видно, то зафіксувати момент його розмови по телефону теж практично неможливо. Поліцейські просто не бачать цього. Вирішення проблеми полягає тільки в одному - заборонити тонування", - каже Gazeta.ua експерт із питань законодавчого забезпечення безпеки дорожнього руху Володимир Караваєв.

В Україні впродовж 2020 року сталися понад 168 107 дорожньо-транспортних пригод, у яких загинула 3541 особа і 31 974 людини травмувалися.

Головними причинами ДТП із загиблими або потерпілими торік були: перевищення безпечної та встановленої швидкості руху; порушення правил маневрування; порушення правил проїзду перехресть; порушення правил проїзду пішохідних переходів; недотримання дистанції.

Зараз ви читаєте новину «Чому поліція не штрафує за розмови по телефону за кермом - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути