Ексклюзиви
субота, 03 грудня 2022 14:50

Він став в Україні бестселлером ‒ представили перший в історії масовий електромобіль
10

3 грудня 2010 року японська компанія Nissan Motor Co презентувала перший електромобіль для масового виробництва Leaf.

Nissan Leaf першим наймасовішим у світі електричним авто.

Першим дрібносерійним електричним автомобілем Nissan став Altra EV. Його представили 1997 року на автосалоні в Лос-Анджелесі, США. Через декілька років з'явився мікроелектрокар Hypermini. Серійний електрокар Leaf створили на основі моделі Tiida.

П'ятидверний передньопривідний хетчбек розганяється до 100 км/год за 10,8 с. Електродвигун розвиває потужність 107 к. с. Максимальний пробіг електромобіля на одному заряді ‒ 160 км.

Електромобіль обладнаний двома гніздами для зарядних пристроїв у передній частині машини: одне для стандартної, друге ‒ для пришвидшеної підзарядки. Повна зарядка акумуляторів займає 8 год. від побутової розетки. Режим швидкої зарядки дозволяє доповнити акумулятор приблизно за 1,5 год. Життєвого циклу батареї вистачає щонайменше на сім років.

IT-системи Nissan Leaf дозволяють підключається до функцій підтримки безпечного та зручного водіння.

Продажі хетчбека почалися в Японії та США в грудні 2010 року, а в деяких країнах Європи ‒ на початку 2011 року.

Nissan Leaf: презентували перший електромобіль масового виробництва
Фото: hevcars.com.ua
Nissan Leaf: презентували перший електромобіль масового виробництва
Nissan Leaf: презентували перший електромобіль масового виробництва
Nissan Leaf: презентували перший електромобіль масового виробництва
Nissan Leaf: презентували перший електромобіль масового виробництва

Друге покоління Nissan Leaf дебютувало в середині вересня 2017 року на мотор-шоу у Франкфурті.

Автомобіль оснастили 150-сильним електромотором. Запас ходу в максимальних найдорожчих комплектаціях — 378 км. У більшості інших версій машина проїжджає 250‒300 км. Електрокар отримав автопілот, який частково в деяких ситуаціях може брати управління на себе.

На хетчбек встановили електронну e-Pedal. Це педаль акселератора, яка одночасно керує і прискоренням, і штатним гальмуванням до зупинки з автоматичним утриманням машини на підйомі або спуску. Мультимедійна система автівки підтримує Apple CarPlay і Android Auto.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запустили послугу обміну водійського посвідчення: як скористатися

2020 року Nissan Leaf вдосконалили, розширивши набір стандартного технічного оснащення, змінили вигляд інформаційно-розважальної системи.

Електромобіль Leaf показав найвищий рейтинг задоволеності клієнтів серед всіх моделей Nissan на європейському ринку ‒ 93%. Відповідно до опитування, 92% власників Leaf використовують їх майже щодня, 55% їздять на них на роботу, 54% здійснюють в день пробіги понад 60 км.

В Україні Nissan Leaf посідає перші місця серед електромобілів із 2015 року. Їх купують не лише для особистого користування, а й у служби таксі та доставки. Особливістю представлених в Україні машин цієї моделі є те, що 95% із них придбані вживаними у США. Чимало навіть після серйозних аварій. Проте саме завдяки цій машині в Україні почала з'являтися інфраструктура для інноваційного транспорту.

Поки що в Україні Nissan Leaf не продають офіційно. Проте серед спільноти автожурналістів подейкують, що є ймовірність запуску офіційних продажів наступного року.

Зараз ви читаєте новину «Він став в Україні бестселлером ‒ представили перший в історії масовий електромобіль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути