Ексклюзиви
вівторок, 01 березня 2011 10:03

ЛАЗ хоче випускати трамваї за 10 мільйонів гривень

ЛАЗ хоче випускати трамваї за 10 мільйонів гривень

Львівський автобусний завод веде переговори з одним з європейських виробників трамваїв про відкриття збірки в Україні.

Компанія розраховує на попит з боку муніципалітетів, однак експерти відзначають, що досі на оновлення парку трамваїв виділяли незначні суми, пише Коммерсантъ-Україна.

ЛАЗ випускатиме трамваї - компанія веде переговори про отримання ліцензії з одним з найбільших європейських виробників, розповів виданню глава наглядової ради заводу Ігор Чуркін.

Як пише видання, йдеться про низькопідлогові трамваї довжиною 32 м з асинхронним двигуном. Вартість одного становитиме 8-10 млн грн. Обсяг виробництва становитиме 200-300 трамваїв на рік, інвестиції - близько 200 млн грн, половина з яких - кредитні кошти.

Зараз більше 95% парку трамваїв у країні (близько 3 тис.) потребує оновлення, розповіли в Центрі політичного і економічного аналізу.

"Але міста не здатні платити навіть за трамваї, які раніше використовувалися, вартістю $ 300 тис. Тому останнім часом в Україні продавалося по 5-10 трамваїв на рік", - повідомила експерт Центру політичного і економічного аналізу Ірина Кава.

Основний постачальник трамваїв у країні - українсько-чеське СП Татра-Південь - минулого року продало лише 8 трамвайних вагонів Києву, а до цього більше 2 років продажів не здійснювало, розповів гендиректор компанії Анатолій Кердівара.

Як зазначає видання, трамваї ЛАЗу набагато дорожчі за продукцію Татра-Південь - трамваїв К-1 довжиною 15 м (вартість до 5 млн грн) і з низькою підлогою трисекційні K-1М8 (31 м, до 10 млн грн).

Проте міська влада найближчими роками розраховує збільшити закупівлі трамваїв.

Зараз ви читаєте новину «ЛАЗ хоче випускати трамваї за 10 мільйонів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути