вівторок, 19 грудня 2017 17:55

Каршеринг в Україні: чи приживеться послуга похвилинної оренди авто

Каршеринг в Україні: чи приживеться послуга похвилинної оренди авто
Каршеринг – це похвилинна оренда автомобіля. Фото: forbes.

У Києві з'явився каршеринг-сервіс Getmancar. Перша в Україні послуга похвилинної оренди автомобілів поки працює у тестовому режимі. На початку 2018-го каршерингом зможуть скористатися усі охочі.

До послуг клієнтів узбецькі автомобілі Ravon R2. Авто можна взяти з оплатою по хвилинах, на годину чи добу. Тарифи - 5,99 грн, 59 грн і 999 грн відповідно. У вартість прокату включене пальне, мийка та страховка з франшизою у 20 тис. грн.

Послуга каршерингу популярна у світі. У країнах Європейського Союзу часто пересідають на каршеринг - так зменшується кількість авто в місті. Утім в Україні сервіс може показати себе нерентабельним.

"Київ складне місто з точки зору водіння. Аварії тут не рідкість. Якщо людина бере авто в каршерингу - отже не часто водить. Збільшується ймовірність аварій. Усі авто в службі застраховані. Вдарите авто ви, чи вдарять вас - франшизу покриваєте ви. А чому я маю платити, якщо вдарили мене? Є ризик що каршеринг не приживеться з економічної точки зору", - каже Gazeta.ua транспортний експерт Дмитро Беспалов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий сервіс похвилинної оренди авто в Києві: з'явилися подробиці

Для того, щоб послуга набула популярності, може знадобитися кілька років.

"Зараз ні ринок, ні люди для цього сервісу морально не дозріли. Не усі готові сприйняти технологію. Щоб це повноцінно запрацювало, потрібно років п'ять. Ринок зміниться тоді, коли з'явиться конкуренція, а такі сервіси стануть загальною тенденцією", - розповідає Gazeta.ua експерт Громадської організації "Євро-Патруль" В'ячеслав Коновалов.

Каршеринг – це похвилинна оренда автомобіля. У вартість прокату машини включені пальне та мийка авто. Пошук авто, його відкриття, закриття і оплата послуг виконуються зі смартфона. Для цього потрібен спеціальний додаток.

Зараз ви читаєте новину «Каршеринг в Україні: чи приживеться послуга похвилинної оренди авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути