субота, 24 березня 2018 18:12

Як заощадити на автостраховці - 5 способів

Як заощадити на автостраховці - 5 способів

Власники 5-7-річних машин останнім часом стали не так часто купувати страховки КАСКО. Вважають їх занадто дорогими.

Зараз, щоб оформити КАСКО із нульовою франшизою на 5-річний ZAZ Lanos, потрібно понад 6 тис. грн. Страховка популярних Skoda Octavia ще дорожча.

Gazeta.ua поспілкувалася зі спеціалістом страхової компанії "ІНГО Україна" і виокремила 6 способів заощадити на полісі КАСКО.

1. Розбийте платіж на кілька частин

Найпростішим способом застрахувати машину й в той же час зберегти значну суму для сімейного бюджету є розбивка платежу на декілька частин. Найчастіше компанії дають можливість ділити всю суму на 2-4 частини. Деякі із них беруть невеликий відсоток за це. Також слід очікувати, що у випадку настання страхового випадку, компанія може попросити відшкодувати всю суму за поліс.

2. КАСКО 50/50

Якщо впродовж періоду дії договору із застрахованим автомобілем не станеться страхових подій - власник заощадить 50% від повної вартості полісу КАСКО.

"Проте, якщо випадок стається, у вас є 2 варіанти. 1 варіант - доплатити решту вартості полісу та отримати повне відшкодування збитку від страхової компанії. 2 варіант – компанія відшкодовує вам лише 50% збитку, а іншу половину ви оплачуєте самостійно", - розповідає Ольга Іванцова, керівник центру роздрібних продажів страхової компанії "ІНГО Україна"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Водії зможуть купувати автоцивілку онлайн

3. Звертайте увагу на акційні знижки

Нерідко страхові компанії проводять різноманітні акції.

"Скажімо, у нас проходить акція - три квартали без збитків, четвертий квартал квартал зі знижкою 99 відсотків", - говорить спеціаліст.

4. Відмовтеся від деяких особливостей, передбачених умовами страховки

Можна страхувати автівку лише від окремих ризиків. Наприклад, лише від викрадення або тотального знищення.

"В такому разі для страхування всіх автомобілів застосовують єдиний страховий тариф - 1,85 відсотків. Це досить низька вартість", - каже Ольга Іванцова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як легко врегулювати ДТП - експерт

5. Регулюйте розмір франшизи

Франшиза - це частина збитку, яку бере на себе сам страхувальник (власник машини). Чим вона більша, тим дешевший поліс. Найдорожчі страховки із франшизою 0%. У такому у разі власнику не потрібно нічого відшкодовувати за найменші збитки.

"Оптимальний варіант франшизи – 0,5%. Це дозволяє і економити, і не сильно б'є по кишені у разі настання страхового випадку. Існують також спеціальні франшизи. Наприклад, один із наших продуктів передбачає страхування з особливою франшизою: у разі настання першого страхового випадку франшиза дорівнює нулю, а от в інших випадках франшиза вже буде складати 3500 гривень. Тобто відшкодовуватися буде ремонт, який дорожчий цієї суми", - каже спеціаліст компанії "ІНГО Україна"

Зараз ви читаєте новину «Як заощадити на автостраховці - 5 способів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути